Advert
as

'Üç Aylar Birer Manevi Kazanç Mevsimleridir'

'Üç Aylar Birer Manevi Kazanç Mevsimleridir'

Üç Aylar ve barındırdığı mübarek gün ve gecelerin birer manevi kazanç mevsimleri olduğunu söyleyen İl Müftüsü Mecit Can, bu mübarek gün ve gecelerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

 

Üç Aylar ve Regaib Kandili dolayısıyla açıklamada bulunan Bingöl İl Müftüsü Mecit Can, Üç Aylar ve barındırdığı mübarek gün ve gecelerin birer manevi kazanç mevsimleri olduğunu söyledi.

 

"Cenab-ı Allah'ın lütfu, keremi ve inayetiyle bir kere daha bereketli bir zaman dilimi ve manevi hasat zamanı olan mübarek Üç Aylar'ın arefesine gelmiş bulunmaktayız." diyen Can,  "Gölgesi üzerimize düşen bu mübarek zaman dilimi, Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Hiç şüphesiz ki; İslam dininin önem atfettiği, diğer zamanlardan ayırdığı çok önemli aylar, günler ve geceler vardır. Bu nedenle; idrak etmek üzere olduğumuz üç ayları ve bu aylarda bulunan gün ya da gecelerin müminlerin hayatında apayrı yeri vardır. Recep ayının ilk Cuma gecesi olan Regaib, Miraç ve Beraat kandilleri ve özellikle Ramazan ayı ve bu ayda bulunan Kadir gecesi, kutsal ayların ve gecelerin önemlilerindendir." dedi.

 

Can, "Allah'a ve onun kutlu elçisi Hz. Muhammed'e inanan insanlar olarak, bütün zamanları en verimli, en anlamlı ve en dikkatli bir şekilde geçirmeye gayret etme sorumluluğunun yanı sıra, özellikle üç aylarda bu gayretlerimizi cehdimizi artırmalıyız. 'Bir daha, Allah ulaşmayı nasip eder mi?' endişesi ve hassasiyetiyle, bu ayları manevi yönden bereketli ve dolu dolu geçirmeye çalışmalıyız." diye konuştu.

 

"Üç aylar birer manevi kazanç mevsimleridir"

 

Bu zaman dilimlerinin Cenab-ı Hakk'ın lütuf ve ihsanının bol olduğu, birer manevi kazanç mevsimleri olduğunu ifade eden Can, "Öyleyse, mü'minler olarak bizler bu mukaddes vakitleri ganimet bilmeli, hayatın yoğun akışı karşısında yorgun düşen ruhlarımızın manevi enerji almasına, felç olmuş düşünce yapımızın sağlıklı işlemesine; tahrip edilmiş gönül dünyamızın yeniden inşasına ve imarına, rabbimizle olan kulluk bağlarımızın takviyesine, Hz. Peygamber (s.a.v) Efendimize ümmet olma bilinçlerimizin güçlenmesine vesile kılınmasını sağlayacak salih ameller işlemeliyiz. Bilinmelidir ki ebedi hayatımızı dünyada iken yapacağımız iyiliklerle güzelleştirebilir, Allah ve Resulüne tam itaatle ve teslimiyetle dünya ve ahiretimizi mamur edebiliriz." diye konuştu.

 

Bu ayları nasıl değerlendirmeliyiz?

 

Can, bu mübarek aylarda yapılması gerekenler hususunda şu tavsiyelerde bulundu:  "Buna göre bu kutsal zaman dilimlerinde bir taraftan ibadetle, oruçla, namazla, Kur'an okumakla, hayır hasenatta bulunmakla Rabbimize yaklaşmaya gayret gösterirken diğer taraftan varsa hatalarımızdan tövbe etmeli. Günahları terk etmeli. Ruhlarımızı yorgun hale getiren; düşüncelerimizi donduran; gönül dünyamızı tahrip eden; kardeşliğimizi zayıflatan; birliğimizi dinamitleyen; huzur ve kardeşlik atmosferini zehirleyen ne varsa; dikkatle itina ile hayatımızdan atmalı ve dinimizin öngördüğü insanı kâmil olmak yolunda ciddi ve yepyeni kararlar almalı, hayatımızı Allah'ın kitabına ve sevgili peygamberimizin (sav) sünnetine uygun bir şekilde dizayn etmeliyiz. Bütün bunlarla birlikte Resulü Ekrem Efendimiz (sav) 'Müminlerin işlerine önem vermeyen onlardan değildir.' şeklindeki nebevi uyarısını dikkatlerimizden asla uzak tutmamalıyız. Bu bağlamda kan ve gözyaşı deryasına dönüşen İslam coğrafyası yaşanmakta olduğu bu sıkıntılı süreçten kurtulması ve bu coğrafyanın yeniden İslam ve selam yurdu, bir diğer ifadeyle yeniden iman ve eman ülkesi haline getirmek için her fırsatta ve her vesileyle dua etmeli, dua ile yetinmeyerek elden ne gelirse mutlaka bir şekilde müslümanların dertleriyle ilgilenmeye gayret etmeliyiz. Çeşitli ön yargılarımızdan, ayak bağı olan tutum ve davranışlarımızdan hızla sıyrılarak ve daha fazla geç kalmadan, dönüşü imkânsız noktalara varmadan, kardeşlik zemininde yeniden birliğimizin, beraberliğimizin tahkimi için Cenab-ı Hakk'ın yardımını, tevfikini ihsan buyurması hususunda çokça dua etmeliyiz."

 

 

Müftü Can, son olarak Üç Ayların ve Regaib Kandili'nin tüm İslam alemine hayır ve bereket getirmesi temennisinde bulunarak, "Üç ayların ve Regaip Kandili'nin, ümmetin birlik ve beraberliğinin güçlenmesine, kardeşlik bağlarımızın yeniden tesisine, Müslümanların yaşamakta olduğu sıkıntıların giderilmesine, ülkemiz üzerindeki karabulutların dağılmasına, barış, huzur ve mutluluk dolu yeni bir dünyanın kapılarının aralanmasına vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim." diye konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum