Advert
as

“Öğrenci Sayısı 18 Bini Geçecek”

“Öğrenci Sayısı 18 Bini Geçecek”

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, açılan yeni bölümler ve ilk defa öğrenci alacak mevcut 18 program ile birlikte öğrenci sayısının 18 bini geçmesini beklediklerini ifade etti.

Bingöl Ilıcalar beldesinde bulunan Bingöl Üniversitesi Uygulama Oteli ve Termal Tesislerindeki basın toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Çapak, açılan yeni bölümler ve ilk defa öğrenci alacak mevcut 18 program ile birlikte Bingöl Üniversitesinde öğrenci sayısının 18 bini geçmesini beklediklerini ifade etti. 

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Prof. Dr. Abdullah Taşkesen ve Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. İ. Yasin Erdoğan ve Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Hakan Olgun’un katıldığı basın toplantısında Bingöl Üniversitesi’nin hayata geçirilmiş ve geçirilmesi planlanan projeler başta olmak üzere; ilk defa öğrenci alacak mevcut programlar, açılan yeni programlar, devam eden inşaatlar, Pilot Üniversite’de gelinen son durum ile kültürel ve sanatsal etkinlikler aktarıldı. 

 2019 yılının genel bir değerlendirmesini yaparak, gelinen son durum hakkında bilgi aktaran Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Açılan programlarımızın çoğu nitelikli programlar. Bingöl Üniversitesi her geçen gün daha nitelikli ve daha donanımlı bir üniversite oluyor. Bölgemizde 2006 sonrası kurulan üniversiteler arasında bir numara olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim.” dedi.

 

18 bölüme yeni öğrenci alımı onaylandı 

Bingöl Üniversitesi’nin 2019-2020 eğitim öğretim yılında öğrenci alınması konusundaki teklifi Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenip 18 mevcut program ve bölüme 2019 YKS'de öğrenci alınması uygun görüldüğünü dile getiren Çapak,  “18 yeni bölüme 660 öğrenci kontenjanı ayrıldı. Başarı çıtasını her geçen yükselten Bingöl Üniversitesi’nin mevcut 18 programa yeni öğrenci alımı talebi YÖK tarafından onaylandı. Öğrenci alacak yeni bölüm ve programlar 2018 YKS tercih kılavuzunda yerini alacak. Toplamda 660 kontenjana sahip olan bölümlere ilk defa öğrenci alınması Bingöl Üniversitesi’ne yeni bir güç katmış olacak.” diye konuştu.   

İlk defa öğrenci alacak bölümlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi” kapsamında Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma alanında pilot üniversite seçilerek bölgesel kalkınma alanında toplumsal faydaya dönük bilim üreten, ürettiği projelerle topluma dokunan Üniversitemiz, Bingöl’e ve bölgeye katkı sunmak için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Gerek fiziki açıdan gerekse akademik düzeyde yaptığımız çalışmalarımız ile Üniversitemizi geliştirmeye gayret gösteriyoruz. Son olarak mimarlık, bilgisayar mühendisliği, ağız ve diş sağlığı programı, diş protez teknolojisi programı, ilk ve acil yardım programı gibi 18 mevcut programa yeni öğrenci alımı başvurumuz YÖK tarafından onaylandı. İlk defa öğrenci alacak bu programlarımızla daha güçlü bir üniversite olacağız. Şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

 

Bingöl Üniversitesi örnek üniversite konumuna geldi 

Bingöl Üniversite’ni; uluslararası standartta, donanımlı ve nitelikli akademisyenlerden profesyonel eğitim veren, gündemi takip eden değil, gündem oluşturan bireyler yetiştiren bir üniversite olarak nitelendiren Prof. Dr. Çapak, Bingöl Üniversitesinin örnek üniversite olarak gösterilen bir düzeye geldiğini dile getirdi.

 

Pilot üniversite projeleri devam ediyor 

Pilot Üniversite kapsamında değerlendirmeleri tamamlanıp desteklenen ilk projelerin tüm hızıyla hayata geçirilmeye devam ettiğini ileten Prof. Dr. Çapak,  şunları söyledi:

“Pilot Üniversite kapsamında geçen yıl değerlendirilip onaylanan projelerin çalışmaları devam ediyor. İkinci defa çağrıya çıktığımız projeler de son değerlendirme aşamasında. Birbirinden güzel ve Bingöl’e maksimum fayda sağlayacak projeler var. Bingöl için toplumsal faydaya dönüşecek projelerin her birinin Bingöl’e büyük katkı yapması, en büyük hedeflerimiz arasında.  Bu kapsamda hazırlanan projelerimiz Bingöl Üniversitesi’ne, Bingöl’e ve bölgeye çok şey katacaktır. Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında Tarım ve Havza Bazlı kalkınma alanında pilot üniversite seçilmemiz bizim için çok kıymetli.”

 

İnşaatlar hızlı bir şekilde yükseliyor 

Devam eden inşaatlara da değinen Rektör Prof. Dr. Çapak, “Hayvan hastanesi projemiz son aşamaya geldi. Yaklaşık 1 yıl önce başladık. Nasip olursa birkaç ay içinde bitmiş olacak. 5 bin metrekare alan içinde yapılmış bir bina. Son derece modern, donanımlı bir hastane olacak. Çok kısa bire süre içerisinde teslim edilecek bize. İlahiyat Fakültemiz de çok görkemli, Bingöl’e yakışacak bir mimariye sahip bina olacak. Yılsonunda onun da inşaatı bitmiş olacak. Büyük bir hangar inşaatımız da bitme aşamasında. 50 lojmanımızın inşaatında da son rötuşlar yapılıyor. Yani Üniversitemiz yeni bir çehreye kavuşmuş olacak.” dedi.      

Bingöl basınının Bingöl’e çok büyük katkıları olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Çapak, “Bizler daha güzel bir Bingöl için çabalıyoruz. Basınımız da bu işin en önemli parçalarından biridir. Basınımız her daim yapıcı bir tutum sergiliyor. Bingöl’ün imajının iyi bir şekilde yansıtılması için kendi üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Hepinize teşekkürlerimiz iletiyorum.” Şeklinde konuştu. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum