Advert
as

Başkan Yıldız ve Bingöl TRT Kurdi’ye Demeç Verdi

Başkan Yıldız ve Bingöl TRT Kurdi’ye Demeç Verdi

Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ile Ulu Camii İmamı Mehmet Bingöl, Regaib Kandili nedeniyle TRT Kurdi’de yayınlanan Zazaki Haber’e demeç verdi.

 TRT Kurdi’de yayınlanan saat: 17’deki Zazaki Haber’e Solhan’dan canlı bağlanan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ile Ulu Camii İmamı Mehmet Bingöl, Regaib Kandilinin İslam alemi için hayırlara vesile olmasını dilediler.

Canlı bağlantıda ilk söz alan ve Zazaca Regaib Kandilinde yapılması gereken tavsiyelerini dile getiren Mehmet Bingöl Hoca,” Bu akşam çok tövbe ve istiğfar edilmeli, Kaza ve Sünnet namazı kılınmalıdır. Kuran okunmalıdır.  Bu gece ve bu ayda amellere rağbet edilmelidir. Oruç tutulmalıdır, bir hadiste Peygamber (s.a.v) şöyle buyuruyorlar,”Kim bu ayda oruç tutarsa İnşallah diğer dünyada Cehennem ateşinden korunur.” Recep ayı ekme ayıdır ziraat ayıdır, Şaban ayı bakım ayıdır, Ramazan ayı ise mahsul toplama ayıdır. İnsanlar bu ayda Rabbinin emirlerini yerine getirmelidir. Bu ayda Müslüman, din kardeşlerine çok yardımsever olmalıdır.  Bu konuda Peygamber (s.a.v) bir hadisinde şöyle buyuruyorlar “Kendin için istediğin bir şeyi, din kardeşin için istemedikçe kamil mümin olamaz.” bundan dolayı bu ayda ihtiyaç sahibi kardeşlerimize çok yardım etmeliyiz. Hele bu Ortadoğu’daki kardeşlerimiz için çok dua etmeliyiz. Müslümanları bu belalardan def etmek için dua etmeliyiz. Müslümanları zalimlerin emri altından çıkmaları için dua etmeliyiz. Allah-u Teala Kuran’da şöyle buyuruyor,” Müslümanlar kardeştir” bu birliktelik ve kardeşliği yerine getirmeliyiz. Müslümanlar vahdet için bir araya gelmeliler, bu aylar bunun için önemlidir.”ifadelerini kullandı.

 Daha sonra söz alan Başkan Yıldız,” öncelikle ilçemize hoş geldiniz. TRT Kurdi aracılığıyla halkımızın Regaib Kandilini tebrik ediyorum. Regaib Kandili’nin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Özellikle savaştan dolayı Ortadoğu’daki Müslümanlara hayırlı bir kapı açmasını Rabbimizden diliyorum. Bu gece tövbe ve istiğfar gecesidir. Bizler bu geceyi en iyi şekilde ihya etmeliyiz.  Temennimiz Müslümanların birlik beraberliği ve huzur ve saadetidir. Tekrar tüm İslam aleminin Regaib kandili mübarek olsun.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum