Advert
as

Şehid Mursi için Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Şehid Mursi için Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan karar neticesinde, tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de Muhammed Mursi'nin şahadeti sebebiyle gıyabi cenaze namazı kılındı.

Şehit Muhammed Mursi'nin şehadeti sebebiyle 81 il ve ilçelerinde olduğu gibi Solhan Ulu Camii’nde öğle namazından hemen sonra halkın yoğun katılımıyla İlçe Müftüsü Muharrem Dutar tarafından gıyabi cenaze namazı kılındı. 

Solhan Ulu Camiinde kılınan gıyabi cenaze namazında konuşan İlçe Müftüsü Muharrem Dutar, “Zulme uğramış ve mağdur olan Mısır halkının yanındayız. Mısır halkı ki bizim 500 yıllık tarihi geçmişimize sahip çok önemli bir ülkedir. Ve Alem-i İslam olarak Türkiye ve Mısır gibi İslam ümmetinin ayağa kalkışını şahlandıracak bu iki ülkenin üzerinde kara bulutlar dolaştıran Siyonist İsrail ve ABD emperyalizmi devam ediyor. Bu şimdi olan bir hadise değildir. Bu Hz. Musa (a.s.) ile Firavun mücadelesidir. Hz. İbrahim ile Lut’un mücadelesidir. Hak ile batılın mücadelesidir. Mısırda Firavunun zulmüne uğrayan Hz. Musa, Firavun karşısına çıkmış ve direnmişse, geçmişte Hasan El Benna gibi, Seyyid Kutup gibi, birçok İhvan-i Müslim üyesi birçok mücahit kardeşimizde Mısır’daki bu dengeleri değiştirecek mücadeleleri yapmışlardır. Nitekim Seyyid Kutub’u şehit ettiler. Hasan El-Benna’yı İhvan-i Müslimin kurucusudur, şehit ettiler. Bugün de altı yıldır tek bir hücrede Mahkûm olan idamla yargılanan ve ilk seçilmiş Reisi Cumhur, hafız olan bu devlet adamını dün şehit ettiler. Mahkeme salonunda ifade verirken ruhunu Allah'a teslim etti. O şöyle diyordu; Önderimiz Hz. Peygamber’dir, Kitabımız Kuran-ı Kerim’dir. Yolumuz Allah'ın yolu cihattır. Ve bu cihat ruhu her zaman canlı kaldıkça da bu İsrail de, siyonizmde, ABD emperyalizmi de hiçbir zaman Müslümanları dize getiremeyecektir. Biz bugün zalimin yanında değil mazlumun yanında olduğumuzu Solhanlılar olarak buradan söylüyoruz. Biz bugün Hz. Musa'nın yanındayız. Hz. Yusuf’un (a.s.) yanındayız. Bu Mısır zindanlarında ömür geçirmiş Hz. Yusuf (a.s) neyse, Hasan El Benna gibi, Seyit Kutup gibi, Muhammed Mursi gibi nice şehitler, nice Mücahitler ve nice Mücahideler hiçbir zaman eksik olmayacaktır. Bizler birlik beraber içerisinde olduğumuz sürece inşallah bu şehadetler elbette olacaktır. Ama bu şehadetler inşallah Âlem-i İslam’ın uyanışına vesile olacaktır. Rabbim Şehit Muhammed Mursi merhumun şahadetini bizim manen dirilişimize, Âlem-i İslam’ın uyanışına, emperyalizmin karşısında birlik beraberliğimize vesile eylesin inşallah. Rabbim tüm şehitlerimize rahmet eylesin, tüm geçmişlerimize rahmet eylesin.  Şuan tüm Türkiye'de ilinden ilçesine kadar, tüm Avrupa'da, tüm Orta Asya'da bütün camilerde Muhammed Mursi kardeşimiz için merhum Şehit Reisi Cumhur için hep birlikte son görevimizi yapacağız. Bizler mazlumun yanındayız, biz mağdurların yanındayız, biz hakkın ve haklının ve adaletin yanındayız. Zulme rıza göstermiyoruz, zalime direniyoruz, zalime beddua ediyoruz ve zalimler için yaşasın cehennem diyoruz. Rabbim şehadetini mübarek eylesin birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin İnşallah...” ifadelerini kullandı.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum