Advert
as

Kişi Başına Düşen Olaylarda 6’ncı Sıradayız

Kişi Başına Düşen Olaylarda 6’ncı Sıradayız

Türkiye geneli kişi başına düşen olay sayısına göre, Bingöl, ülke genelinde 6’ncı sırada yer alıyor.

Bingöl Valiliği,  kişi başına düşen olay sayısına göre Bingöl'ün, ülke genelinde 81 il arasında 6’ncı sırada, asayiş olaylarının aydınlatma oranında ise 16’ncı sırada yer aldığını bildirdi. 

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2018 yılı ilk 5 ay ile 2019 yılı ilk 5 ay arasında elde edilen istatistik verilerinin karşılaştırılması sonucunu paylaştığı belirtildi. 

Açıklamada, "Kamu düzeninin sağlanması, suç ve suçlularla mücadele kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yayınlamış olduğu verilere göre; Asayiş Şube Müdürlüğünün görev alanına giren suçlarla ilgili olarak, 2018 yılı ilk 5 ay ile 2019 yılı ilk (5) ay arasında elde edilen istatistik verilerinin karşılaştırılması sonucunda; kişi başına düşen olay sayısına göre ilimiz ülke genelinde 81 il arasında 6'ncı sırada, asayiş olaylarının aydınlatma oranında ise 16'ncı sırada yer almıştır. Alınan önleyici tedbirler sayesinde ilimizde kişi başına düşen olay sayısında azalma,  suç aydınlatma oranında ise gözle görülür bir şekilde artış sağlanmıştır." denildi.

 

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: 

Malvarlığına karşı işlenen suçlarda 2018 yılında aydınlatma oranında ilimiz ülke genelinde 81 il arasında 19'uncu sırada iken 2019 yılında 15'inci sıraya yükseldiği, ilimizde meydana gelen /iş yerinden ve kurumdan hırsızlık', 'dolandırıcılık', 'açıktan hırsızlık', 'bisiklet ve motosiklet hırsızlığı' vb. suçlarda aydınlatma oranında ise 2018 yılında ülke genelinde 27'inci sırada iken 19'uncu sıraya yükselerek başarı gösterildiği gözlemlenmiştir. 

Personelimizin duyarlı, etkili ve gayretli çalışmaları sayesinde ülke genelinde yapılan istatistiki çalışmaların kıyaslanmasında asayiş olaylarındaki 'kişilere karşı işlenen suçlarda' aydınlatma oranı 2018 yılında ülke genelinde 19'uncu sırada iken 2019 yılında artış göstererek 9'uncu sıraya yükselmiştir."

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum