Advert
as

Bağımlılık ile Mücadele Toplantısı Yapıldı

Bağımlılık ile Mücadele Toplantısı Yapıldı

Vali Kadir Ekinci başkanlığında ve Bingöl’deki kamu kurumları yöneticilerinin katılımıyla 2019 yılı ‘Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 3. Toplantısı’ gerçekleştirildi.


Bingöl’deki kamu kurumları yöneticilerinin katılımıyla 2019 yılı ‘Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 3. Toplantısı’ Vali Kadir Ekinci başkanlığında gerçekleştirildi.

 

İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Kadir Ekinci’nin yanı sıra Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Vali Yrd. Yusuf Gemici, BİNTSO Başkanı Mahmut Ayas ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

 

İl Sağlık Müdürü M.Emin Gündoğdu’nun sunumu ile başlayan toplantıda bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadele yerel eylem planı doğrultusunda yapılan saha çalışmalarının genel durumu anlatıldı.

 

Toplantıda sırasıyla; İl Sağlık Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Yeşilay Bingöl İl temsilciliğince takip edilen faaliyetleri içeren sunumlar yapıldı ve tüm paydaş kurumların bağımlılıkla mücadele noktasında yapmış oldukları çalışmaların değerlendirmesi akabinde görüş ve öneriler paylaşıldı.

 

Daha sonra okul çevrelerinde alınan güvenlik önlemleri ve öğrencilere yönelik konuyla ilgili rehberlik çalışmaları hakkında kurul üyeleri bilgilendirildi.

 

Kurumların uyuşturucu ile mücadele yöntemleri hakkındaki bilgi paylaşımları sonrasında bir değerlendirmede bulunan Vali Kadir Ekinci, Uyuşturucu ile mücadelenin sadece kolluk kuvvetleri ile yapılacak bir mücadele olmadığına dikkat çekti. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarının, STK’ların ve gönüllü vatandaşların yarınlarını koruma adına bu konu üzerinde hassasiyet ile durması gerektiğini söyleyen Vali Ekinci, “Aklı, sağlığı ve nesli korumak adına, çocuklarımızın ve milletimizin huzurlu ve güvenli yarınları adına tüm kesimler ile birlikte azami gayret göstererek, uyuşturucu ve giderek farklılaşan tüm bağımlılık türleri ile mücadelede daha fazla yol almanın gayret ve çabası içindeyiz ” dedi.

 

 ‘Bağımlılık İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’ daha önceden alınan kararlar, devam eden uygulamalar ve planlanan çalışmaların değerlendirilmesi ve ‘Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’ münasebetiyle ‘saat kulesi önünde bilgilendirme amaçlı stant kurulması ve kültür merkezinde tiyatro gösterisi’ gibi faaliyet bilgilerinin paylaşılması ile sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum