Advert
as

Bingöl’de 14 Proje Tamamlandı

Bingöl’de 14 Proje Tamamlandı

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Kadir Ekinci Başkanlığında yapıldı. Bingöl’de toplam 312 proje üzerinde çalışılmakta olduğu, bu projelerden 14’ünün ise şu an itibariyle tamamlandığı belirtildi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen yılın üçüncü koordinasyon toplantısında yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının ilimizde gerçekleştirdiği projelerin değerlendirilmesinin yanı sıra henüz proje aşamasında olan yatırımların uygulanacağı bölgelere olan katkısı hususunda istişarelerde bulunularak koordinasyon kurulunun karar almasını gerektirecek teklifler görüşüldü.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Kadir Ekinci şunları söyledi:

 “Değerli arkadaşlar bugünkü toplantımızda 2019 yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısını icra edeceğiz. 2019 yılı 3. Döneminde yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının ilimizde 2019 yılında gerçekleştirdikleri projelerin kısa bir değerlendirmesini yapacağız. Eğer varsa koordinasyonu gerektiren herhangi bir konu onu hep birlikte görüşeceğiz. Bu kapsamda ‘öncelikli problemlerin’ dile getirilmesi bizim için önemlidir. İlimizde toplam 312 proje üzerinde çalışılmakta olup bu projelerin 14’ü şu an itibariyle tamamlanmış durumdadır. Diğer 298 projeden 79 proje devam etmektedir. 178 proje ise ihale aşamasındadır. 41 projeye ise çeşitli sebepler nedeniyle başlanılamamıştır. İlimizin yatırım projelerine ilişkin çalışmaları 20 özel ve genel bütçeli kuruluş tarafından yürütülmektedir. Yatırımcı kuruluşlar tarafından yürütülen projelerin toplam değeri 4.135.606.335,00 TL’dir. 

2019 yılında yer alan projelere ayrılan ödenek miktarı (ek ödenek dâhil) olmak üzere 338.642.394,00 TL olup dönem harcaması 174.757.606,00 TL’dir ve önceki yıllar harcaması da 1.296.353.953,00 TL olmak üzere toplamda 1.471.111.559,00 TL harcama yapılmıştır. 

Dolayısıyla nakdi gerçekleşme oranı %36’dır. Projelerin toplam bedelleri üzerinden sektörel dağılımına baktığımızda ise ulaştırma 96 proje ve %43’lük pay ile en ön sırada bulunmaktadır. Daha sonra da sırasıyla enerji, eğitim, sağlık, tarım, konut, madencilik ve diğer kamu hizmetleri yer almaktadır. 

Şimdi projeler hakkında sunumlarını yapmak ve ilimizde yapılacak yatırımlar ile ilgili karşılaşılan sorunlara yönelik görüş ve önerileri değerlendirmek üzere sözü kurum ve kuruluş temsilcilerine bırakıyorum” dedi. 

2019 Yılı III. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yatırımcı kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinin sunumları sonrasında soru ve cevap faslı ile tamamlandı. 

Toplantıya Vali Kadir Ekinci’nin yanı sıra Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Yrd. Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Vali Yardımcısı V. Ali İhsan Başak, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, STK Temsilcileri, meslek odaları ile yatırımcı kamu kurumlarının bölge ve il müdürleri katıldı.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum