Advert
as

Solhan’da 15 Temmuz Etkinliği Düzenlendi

Solhan’da 15 Temmuz Etkinliği Düzenlendi

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiği darbe girişiminin yıl dönümünde Solhanlılar, yeniden meydana inerek tek yürek oldu.

15 Temmuz 2016’da, FETÖ'nün gerçekleştirdiği darbe girişiminin yıldönümünde Solhanlılar sabaha kadar meydandaydı. Çarşı merkezinde toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterirken, 15 Temmuz zaferini kutladı.

Düzenlenen programa; Bingöl Vali Yardımcısı Ali İhsan Başak, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız,  kurum amirleri, siyasi parti ile STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Sunuculuğunu Gençlik Merkezi Müdürü Zülfü Çalışkan’ın yaptığı program, Metin Yarar Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra program sinevizyon gösterimleriyle devam etti.



 

“İçimizdeki şer odaklara asla fırsat vermeyeceğiz”

15 Temmuz Gazisi Serhat Bolat, “Bildiğimiz üzere anayasal düzenine karşı yapılmış bu hain darbe kalkışması sonucu 251 vatan evladı şehit olmuş, 2195 vatan evladı da gazi olmuştur. 15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti Tarihinde eşi benzeri görülmemiş büyüklükte bir saldırıya mağdur kalmıştır. Düşmanın harp sahasında bile yapmadığı alçaklığı, bu asker görünümlü 3-5 haramzade Aziz Milletimize reva görmüştür. Ama unuttukları bir şey vardı. Milletinin birlik ve beraberliği, Değerli vatandaşlar eminim ki biz bundan sonra birlikteliğimizden asla ödün vermeyeceğiz. İçimizdeki şer odaklara asla fırsat vermeyeceğiz. Korkudan korkmayacağız. Bizler iyice kenetleneceğiz. Görevimizi daha büyük aşk ve şevkle yerine getireceğiz. 15 Temmuz gecesinde gösterilmiş birlik beraberliği her günde yapmalıyız. Konuşmamı başka bir destan için yazılmış olan şu dizlerle sonlandırmak istiyorum. ‘Şüheda Gövdesi, bir baksana dağlar taşlar o rükû olmazsa, dünyada eğilmez başlar, yaralanmış tertemiz anlından uzanmış yatıyor, bir hilal uğruna Ya Rab ne güneşler batıyor." İfadelerini kullandı. 

“Yazıklar Olsun Tiyatro Diye Dalga Geçen Dalkavuklara…”

Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu; “Üç yıl önce, bugün ve bu vakitlerde TSK içine sızmış FETÖ terör örgütüne mensup bir grup, kendi milletine ve güvenlik güçlerine, silah sıkacak kadar canileşmiş ve ülkemiz üzerinde emelleri olan emperyalist güçlerin yerli işbirlikçileri, hain ve alçaklar ülkemizde darbe girişiminde bulunmak istediler. Bu hain yapının, bu derbi girişimi; Esas itibarıyla Milletimize, Milli iradeye, aynı zamanda Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne karşı yapılmış bir darbe girişimiydi. Bu hainlerin hedefi, Ülkemizde iç kargaşa çıkartarak, milleti birbirine kırdırarak, ülkemizi bölmek istediler. Emperyalist güçler Ortadoğu’da Müslüman bölgelerde güçlü bir ülke istemiyorlar. Bu emperyalist güçler, 17 yıldır Gelişen, kalkınan büyüyen ve bölgesinde söz sahibi olan Güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Dik duruşu ve Milletimizin bu kutlu direnişi sayesinde hainlerin bu darbe girişimi engellendi. Halkımızın gücü karşısında tankın gücü hiçbir şey yapamamıştır. İman Gücü, İsyan gücünü yenmiştir. Çanakkale'yi geçilmez yaptık. Sakarya'da silkindik. 15 Temmuz'da tarihi ruhla ayağa kalktık. Değerli kardeşlerim, 15 Temmuzda İktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin hain darbecilere karşı birlik içinde olması, 15 Temmuz Milli Birlik gününü doğurmuştur. 15 Temmuzdan sonra milletimiz ve demokrasimiz çok daha güçlü, ülkemiz çok daha itibarlı hale gelmiştir. Yaşananlar darbeyi engellediği gibi, bundan sonra böyle haince eylemlere girişme gafleti boşa çıkacaktır. Hain ve alçak darbe girişiminde göğsünü siper eden 249 vatandaşımız şehit olmuştur. Yaklaşık 2200 vatandaşımız ise bu darbe girişiminde yaralanmış ve gazi unvanını almıştır. Bizlere onurlu bir gelecek bırakmak, için canlarını feda eden Şehitlerimize Cenabı Allah tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza ve gazilerimize Sağlıklı huzurlu ömürler diliyor, Şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz Milletine Güvenen Bir Liderin, Liderine güvenen bir Halkın Yazdığı Destandır. Katılımınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Sağ olun var olun Allah'a emanet olun.” Dedi.

 

“Rabbim birlikteliğimizi bozmaya kalkışan vatan hainlerine fırsat vermesin.”

Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız; “15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi ve aydınlık gecemizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, darbe girişimini, sokakları ve meydanları sizlerle birlikte dik durarak bu hainlere karşı geldik. Tankın, topun, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısına sadece ve sadece imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikilen aziz milletimin kahraman şehitlerine yüce Rabbimden rahmet diliyorum. Kahraman gazilerimizin hakkı hiçbir şekilde ödenemez. Bu vatan için ölümü göze alarak, bu hainlere karşı, dik durdular. Kendilerine sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Yurdun dört bir yanında salaların okunduğu bu gece de dualarını dillerinde eksik etmeyen herkese minnettarız. Başkomutanımız liderimiz Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın çağrısı ve dik duruşu da bu günlerde olmamızın en büyük etkenidir. Milletimizin, Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte hareket etmesi sonucunda böylesine anlamlı bir destan yazıldı. Bu destanımızla Vatan’ın ne olduğunu dünyaya göstermiş olduk. Ve kahramanlar için ölümün yaşamaktan daha güzel olduğu anlaşıldı. O gece… Üzerimizde hain emelleri olan FETÖ terör örgütü, ülkemizde kaos ve kargaşa ortamı oluşturmak isteyerek, bu milletin bağımsızlığına, demokrasisine göz dikmiş. Millet olarak el ele vererek köprülere, hava alanlarına, açık meydanlara koşarak, bayrağımıza sahip çıktık. Tarihimizde defalarca ortaya çıkardığımız o asil ruhu, 15 Temmuz’da Türkiye'nin dört köşesinde yenide gösterdik. Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, ülkemiz, artık yeni bir döneme girmiştir. Şairin dediği gibi: ‘’Tasalanma yiğidim, zaman bizden yanadır. Külümüz den yükselen duman bizden yanadır. Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır. Dünya düşman olsa da iman bizden yanadır.’’ Dedi.

Başkan Yıldız, “İslam topraklarının hiçbir köşesinde böyle zalim kalkışmalara Rabbim izin vermesin. Biz birlik halinde olduğumuz zaman güçlüyüz. Biz birlik halinde bu toprakları kurduk, birlik olarak ta bu toprakları korumaya devam edeceğiz. Rabbim birlikteliğimizi bozmaya kalkışan vatan hainlerine fırsat vermesin. FETÖ ve benzeri yapılanmalara fırsat vermesin. Kendi vatandaşına kurşun sıkan bu hainlerin sonu perişan oldu. Milletimiz her şeyin cevabını en iyi şekilde vererek bizleri bu günlere taşıdı. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Allah yolumuzu, bahtımızı açık etsin. Kalın sağlıcakla diyorum, Hayırlı geceler.” İfadelerini kullandı.

 

“Şehitlerimizi Unutmayacağız ve Unutturmayacağız…”

Bingöl Vali Yardımcısı Ali İhsan Başak: ”Aziz milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimi üzerinden üç yıl geçti. 15 Temmuz 2016'da ülkemize, milletimize ve demokrasimize alçakça kast eden hain darbe girişimine maruz kalmıştı. Türkiye’nin bağımsızlığını kalkınmasını hak ve adaletin sesi olmasını hazmedemeyen karanlık bir yapı ve onu teşvik eden iş birlikçileri Sayın Cumhurbaşkanımızı, Türkiye Büyük Millet Meclisini, güvenlik kuvvetlerimizi, stratejik kurumlarımızı hedef alarak devletimizin yönetimini ele geçirmeye çalışmışlardır. Milletimizin tarihi boyunca hiçbir zorbaya teslim etmediği iradesini esir almayı ve insanımızı kendi şer emellerine boyun eğdirmeyi planlayan bu zalimler Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla korkusuzca meydanlara çıkan vatandaşlarımıza silah doğrultarak acımasızca saldırmışlardır. Kendi menfaatleri için başkalarının maşası olmayı marifet bilen terör örgütü ve onun iş birlikçilerini karşılarına ölmeye meydan okuyan bir milletin çıkacağını hesaplamamışlardır. Hamdolsun ki milletimiz dayandığı sağlam inanç ve ahlaki değerlerle bu ihanet şebekesini ve tuzaklarını el ele, omuz omuza vererek püskürtmüş ve akim bırakmıştır. Kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın milli ve manevi dinamitlere yaslanarak tek vücut olan kahraman milletimiz medeniyet tarihinden aldığı bilinç ile dahili ve harici bedbahtlara geçit vermemiş şanlı tarihine hürriyet aşkı yüklü yeni bir sayfa eklemiştir. Merhum Mehmet Akif yıllar önce bu davranışı şu sözlerle özetlemiştir; ‘Asımın nesli diyordun ya, nesilmiş gerçek işte çiğnetmedi, namusunu çiğnetmeyecek.’ Hamdolsun ecdadım gökten inerek opak alınları öptüğü bu müstesna duruş ile milletimiz kendi tarihinin öznesi olmuştur. Derin bir şuurun tezahürü olarak ülkenin bölünmez bütünlüğü ve istikbali için hiç tereddüt etmeden sokaklara dökülerek göğsünü hain darbecilere siper eden ve “ulusum korkma nasıl böyle bir imanı boğar” diyen, aziz milletimiz sonraki kuşaklara eşsiz bir örnek davranış sergilemiştir. Sevgili Solhanlılar 15 Temmuz direnişi mahşeri vicdanda adanış, gaza ve şahadet duygusunu hala ne kadar canlı olduğunun ve milletimizin devraldığı mirası koruma konusunda hale ne kadar hassas olduğunun en güzel kanıtıdır. 15 Temmuz gecesinde yaşadıklarımız her daim teyakkuz halinde olmamız, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmemiz ve zinhar gafletten uzak durmamız gerektiğini bize göstermiştir. Zira bayrak, vatan ve istiklal şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere en yüce emanetidir. Bizlerde şehitlerimizin ve gazilerimizin bu aziz emanetlerini sonraki nesillere ulaştırmakla mükellefiz, şehitlerimizi unutmayacağız ve unutturmayacağız.” Dedi.

 

Program İlçe Müftü vekili Osman Numanoğlu’nun 15 Temmuz'da şehit ve gazileri için ettiği dua ile son buldu.


Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum