Advert
as

Kandil Programı TRT Kurdî'den Canlı Yayınlandı

Kandil Programı TRT Kurdî'den Canlı Yayınlandı

Üç Ayların başlangıcı olan ve Solhan Ulu Camii’de düzenlenen Regaib Kandili programı, TRT Kurdi ekranlarından canlı olarak yayınlandı.

TRT Kurdi ekranlarından canlı olarak yayınlanan Solhan Ulu Camii’deki Regaib Kandili programı, Yunus Kızılboğa Hoca’nın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Akabinde mevlithanlar tarafından Mevlidi Şerif okunduktan sonra İlahiler seslendirildi.

Programda Zazaca konuşma yapan Emekli Müftü Salih Ocak, gecenin anlam ve önemine değindi.

Kandilin hayırlara vesile olmasını dileyen Salih Hoca,” Kıymetli Üç Ayların başlangıcı olan Recep ayının ilk Cuma gecesi, Solhan Ulu Camii’nde siz kıymetli ve değerli cemaat, buraya toplandığınız için Allah sizden razı olsun. Geceniz mübarek olsun, hayırlı ve bereket içinde itaat ve ibadetli, af ve mağfiretli olsun. Ayrıca Trt Kurdi ekranları başında bizleri izleyen tüm kardeşlerimizden de Allah razı olsun. Allah-u Teala hepimize bereket nasip etsin. Sizler de biliyorsunuz ki Regaib, rağbet demektir. Yani Regaib gecesi kadir kıymet gecesidir, bu gece itaat ve ibadet gecesidir. Bu gece çok ibadet etmeliyiz. Günahlardan pişmanlık duyup bol bol tövbe ve istiğfar etmeliyiz. Bu mübarek gecede bir yılın hesabını çıkarmalıyız. Geçen yıldan bu geceye kadar ne yapmışız, ne yapmamışız eğer hayırlı bir şey yapmışsak Allah-u Teala sevabını yazsın. Eğer günah işlemişsek bizler Rabbimiz’den tövbe ve istiğfar dilemeliyiz. Bu aylar hayır ve bereketlerin, bu aylar itaat ve ibadetlerin kâr mevsimidir. Bu geceler çok kıymetlidir, iyi değerlendirmek gerekir. Peygamber (s.a.v) bir hadisinde şöyle buyuruyorlar” Ya Rabbi Sen Recep ile Şaban’ı bize mübarek kıl, bizi Ramazan’a kavuştur.” Yani ‘bu ayları bize bol ibadetle geçmesini nasip et’ derdi. Müslümanlar olarak yaşamımıza dikkat etmeliyiz, niçin dünyaya geldik? gaye nedir? Bunların hepsinin hesabını yapıp ona göre yaşantımızı İslami çizgide götürmeliyiz. Allah-u Teala bizi çalışmamız karşılığında bize yerin ve göğün arşı yüksekliğindeki bir cenneti vaad ediyor. Öyleyse ne yapmalıyız? bir şeyde Allah razı ise biz onu yapmalıyız. Kötülükten kendimizi muhafaza etmeliyiz. Doğru yol Allah’ın yolundan yürümeliyiz. Allah bizi doğru yoldan ayırmasın. Hakkı hak bilip batılı ise batılı bilmemizi nasip etsin. Bu mübarek geceler kolay kolay elimize geçmez bunları iyi değerlendirmemiz gerekir.”şeklinde konuştu.

 

Program, Emekli İmam Zahir Öğer Hoca’nın okuduğu dua ile sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum