Advert
as

Vali Ekinci, Basın Bayramı’nı Kutladı

Vali Ekinci, Basın Bayramı’nı Kutladı

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajla basın mensuplarının bayramını kutladı.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci '24 Temmuz Basın Bayramı' dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Ekinci; “Doğru bilgi ve tarafsız habercilik ilkeleri ile halk adına hareket eden basın, hem güçlü bir gelişmişlik ölçütü hem de etkin bir denetim aracıdır. Meslek etik kurallarını asla unutmayan, inanç ve kültür öğelerini gözeten ve bu çerçevede vatandaşın doğru ve hızlı haber alma hakkının kullanılmasını temin eden basın bu anlamda önemli bir organdır. 

Basın, kişi hak ve hürriyetlerinin korunması, toplum ve devlet ilişkilerinin sağlıklı yürümesi, ‘vatandaş odaklı’ politikalarda kurum ve kuruluşların işlerlik kazanması, değerlere saygı, doğruluk, tarafsızlık gibi konularda ciddi bir fonksiyona sahiptir. Nitelikli ve özgür medya, ifade özgürlüğünün temini, kamuoyu oluşturulması ve kamuoyu taleplerinin doğru yansıtılması gibi konularda da hayati rol oynar. Dolayısıyla basın, gelişme, toplumsallaşma, kalıcı ve kuşatıcı değerler sahibi olma noktasında önemli bir işleve sahiptir. 

Ülkemizin ve yerel sorunlarımızın çözümü noktasında halkın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olarak zaman ve mekan mefhumu gözetmeksizin, büyük bir özveri ve sorumluluk bilinci içinde yaptığı haberlerle şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna katkı sunan, gözettiği milli ve manevi değerler çerçevesinde toplumu en hızlı ve gerçekçi şekilde bilgilendiren, yanlış enformasyondan ahlaki bir tutumla uzak duran ve mesleki itibarı her türlü kaygının üstünde tutan basın çalışanlarımızın çabaları her türlü takdirin üzerindedir. 

Basınımız, devletin bölünmez bütünlüğü ile milletin birlik ve beraberliğini sağlama adına geçmişte olduğu gibi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasında da çok önemli bir rol üstlenmiş, değerlerimizin ve yarınlarımızın korunması adına en büyük güvencelerden biri olduğunu bir kez daha göstermiştir. 

Bu duygularla; basın dünyasında sansürün kaldırılışının 111. yıldönümünde, ebediyete uğurladığımız tüm basın mensuplarını rahmetle anıyor, başta Bingöl’de görev yapan basın mensupları olmak üzere tüm basın çalışanlarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı en içten duygularımla kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum