Advert
as

Tarımın Güçlü ve Zayıf Yönleri Konuşuldu

Tarımın Güçlü ve Zayıf Yönleri Konuşuldu

3. Tarım ve Orman şurası öncesi Bingöl’de sektör paydaşları toplantısı yapıldı. Toplantıda Bingöl tarımının güçlü yönleri, zayıf yönleri, çözüm önerileri ve hedefler belirlenerek şura raporu hazırlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, önümüzdeki 25 yılın tarım rotasının çizilmesi, politikaların belirlenmesi ve hedeflere ulaşmak amacıyla sorunların belirlenmesi ve çözümüne ilişkin yol haritası belirlenmesi amacıyla III. Tarım ve Orman Şurası yapılması için çalışmalara başladı.

 

Ekim ayında Ankara'da düzenlenecek olan III. Tarım ve Orman Şurası öncesinde; Bingöl'de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü sekretaryasında tarım paydaşı kurum/kuruluşlar, üretici birlikleri odalar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile "Bingöl Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi. Toplantıda Bingöl tarımının güçlü yönleri, zayıf yönleri, çözüm önerileri ve hedefler belirlenerek şura raporu hazırlandı. Şura raporunun hazırlanmasında İl Müdürlüğümüzün yanında toplantıya katılan tarım paydaşı kurum/kuruluşlar, üretici birlikleri odalar ve sivil toplum kuruluşlarının görüşleri de görüş bildirerek raporun hazırlanmasına katkı sundu. 

III. Tarım ve Orman Şurası Bingöl Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı sonuçları ile katılımcı listesi ile bir rapor halinde düzenlenerek Tarım ve Orman Bakanlığına gönderildi. 

Ekim ayında yapılacak Tarım ve Orman Şurasında Cumhurbaşkanının katılımıyla gerçekleşecek olan programda şura kararları kamuoyu ile paylaşılacak.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum