Advert
as

Solhan’dan Batı İllerine Kurbanlık Sevkiyatı

Solhan’dan Batı İllerine Kurbanlık Sevkiyatı

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Solhan’dan batıdaki şehirlere kurbanlık sevkiyatı başladı.

Türkiye’de hayvancılığın önemli merkezlerinden olan Doğu Anadolu Bölgesi illerinde kurbanlık telaşı yaşanırken, Kurban Bayramı’na az bir süre kala kurbanlıklar satılacağı batıdaki illere götürülüyor.

Solhan’daki üreticiler tarafından yetiştirilen küçük ve büyükbaş kurbanlık hayvanlar, ilk olarak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne getiriliyor. Burada veteriner hekimler tarafından muayene edilen ve küpeleri kontrol edilen kurbanlıklar, herhangi bir sorun çıkmaması durumunda TIR ve kamyon kasalarına bindirilerek satılmak üzere Antalya, İstanbul, Kocaeli, İzmir ve Bursa gibi illere götürülüyor.

Besiciler, büyükbaş 15 ile 20 bin küçükbaş kurbanlıkların fiyatları ise bin ile 2 bin TL arasında değişen fiyatlardan satmayı umut ettiklerini söyledi.

Yenidal köyü Şeref Meydanı Mezrasında özel kurbanlık üreticisi olan Eşref Çelik, beslediği küçükbaş hayvanlarını kurbanlık olarak satmak için TIR’lara yükleyip Antalya’ya götürüp satacaklarını söyledi.

Besici Çelik, “Sonbaharda aldığım küçükbaş hayvanlarımı bir yıl besleyip, kurbanlık olarak satmak için bugün TIR’lara yükleyip batı illerine götürüyoruz. Küçükbaş kurbanlıkları Antalya, Isparta, Mersin, Kahramanmaraş gibi illere gönderiyoruz. Şu an benden gelen talep, 2 bin civarında bir kurbanlık isteniyor. Bingöl ve ilçelerinden yükleme yapıp batıya gönderiyoruz. Şu an itibariyle bin civarında kurbanlık sevkiyatı yaptık.” dedi.

Küçükbaş kurbanlıklarının fiyatının bin 500 TL’den başladığını dile getiren Çelik, bubölgede yetişen kurbanlıkların doğal bir ortamda yetiştirildiğini belirterek, batı illerine götürülen kurbanlıkların satarak geri dönmeyi umduklarını söyledi.

 “Kurbanlıklar üreticilerin emeğinin karşılığıdır”

Kurban Bayramı'nın tüm İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç, Kurban Bayramı'ndan dolayı tüm üreticilerinin Bingöl’den; Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, İzmit ve Ankara gibi illere kurbanlık hayvan götürdüğünü söyledi.

Koç, kurbanlıkların üreticilerin emeğinin karşılığı olduğunu belirterek, “Bir yıldan beri bu hayvanları besliyorlar. Kurbanlıklarını götürüp, satıp emeklerinin karşılığını almak istiyorlar. İnşallah Kurban Bayramı üreticilerimiz için çok verimli geçer, hakkettikleri emeklerinin karşılığını alarak geri dönerler inşallah.” diye konuştu.

Bingöl bölgesinde yetişen büyük ve küçükbaş hayvanların doğal bir ortamda beslenip batı illerine kurbanlık olarak götürüldüğünü ifade eden Koç, şunları söyledi:

 “Bu bölgenin hayvan etleri çok leziz ve güzeldir. Buradan batıya kurbanlıklarını götüren arkadaşlar mağdur olmadan geri dönmelerini umuyoruz. Bir daha bu işi yapmaları için emeğinin karşılığını alarak buraya gelmelerini temenni ediyoruz. Bugün gidecek olan hayvanlar iki gün sonra kazasız belasız inşallah yerlerine varırlar. İyi bir satış nasip olur. Üreticilerimizi çok önemsiyoruz. Emeklerinin karşılığını almalarını temenni ediyoruz.”

Binlerce küçük ve büyükbaş hayvanın kurbanlık amacıyla, batı illerine sevk edildiğini ifade eden Koç, Şu ana kadar besiciler tarafından Bingöl’den batı illerine 10 bin küçükbaş, bin büyükbaş hayvanın kurbanlık için götürüldüğünü söyledi.

Koç, son olarak,  “Batı illerine sevk edilen hayvanlar, burusella, şap, çiçek gibi hastalıklardan dolayı aşısı yapılmış hayvanlardır. Küpesi de vurulan hayvanlardır. Ayrıca batı illerine sevki yapılan hayvanların, Orman ve Tarım İl Müdürlüğü kontrollünde yapılan hayvanlardır. Bu konuda her hangi bir sıkıntı olmadan bölgemizde doğal ortamda yetişen hayvanların gönül rahatlığı ile insanlarımız alıp kurban yapabilirler.” şeklinde konuştu. 




Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum