Advert
as

"Engelsiz Bir Şehir, Engelsiz Bir Bingöl İstiyoruz"

Bingöl Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mücahit Korkutata, kentteki yaya sorununun tıpkı trafik sorunu gibi içinden çıkılmaz bir hal aldığını dile getirerek bu konuda gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Kentteki yaya sorununun tıpkı trafik sorunu gibi içinden çıkılmaz bir hal aldığını dile getiren Bingöl Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mücahit Korkutata, bu konuda gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Korkutata, "İlimizin yaya sorunu tıpkı trafik sorunu gibi içinden çıkılmaz bir hale gelmektedir. Belediye bünyesince oluşturulan zabıta karakolu, ilimiz açısından pasif bir görünümü andırmaktadır. Şehrin fiziki ve medeni yapısına aykırı olarak inşa edilen işgaliyeler olmak üzere kaldırımların ticarethane haline getirilmesinin nedeni elbette ki denetimsizliktir. Son dönemde tavlacı işgallerinin artması buna bariz bir örnektir. Sormak gerekir; mahalle pazarları neden kuruldu, amacı neydi? Amacın dışında kaldığımız apaçık ortadadır. O yüzden kaldırımlar ve caddeleri vatandaşın kullanımına açmalıyız." dedi.

"Yol ve kaldırım, yaya önceliği ve yayaya ait mülkiyet hakkı değil midir?" 

Korkutata, sözlerini şöyle sürdürdü:”Sokakların dar ve kahvehanelerden geçinilmez olması sokağı adeta yasa boğmaktadır. Yolların ortası kahvehane kürsüleri, dondurma dolapları, mısır arabaları ve araç işgalleri ile tamamen kullanıma kapanmış durumdadır. Bu vahim durum neticesinde sokağa eşi ve çocuğu ile gelip alış veriş yapmak isteyenler genelde bayanlar olmak üzere sokak başında bekleyerek eşlerinin alışverişi tamamlamasını beklemektedir. Sokağın bir ucundan diğer ucuna gidişin olmadığı, adeta sokağın terk edilişinin bir hikâyesi haline gelmektedir. Oysaki yol ve kaldırım, yaya önceliği ve yayaya ait mülkiyet hakkı değil midir?  Bu manidar konuyu paylaşmamın nedeni insanlarımızın birçok noktada mağdur edildiğidir.

Korkutata, "Esnafın birbirini kötü örnek alarak sürekli örnek göstermesi aslında manen bir suçluluk psikolojisidir. Bu ruhsal çöküntüden çıkmanın tek yolu ise sıkı kararlar alıp kaldırım yol işgallerinin önüne geçmektir. Sokaklarda trafik uygulamasının olmayışı, kaldırım önlerine ve üzerine yapılan uygunsuz parklar, şehrin terk edilişinin acı bir fotoğrafıdır. Trafik Şube Müdürlüğünün vurdumduymazlığı belediyeye fatura edilmektedir. Hâlbuki bu yük her iki kurumun olup ortak bir halde paydaş edilerek düzeltilmesi gerekmiyor mu? Biz engellilerin yaşam hakları resmen göz ardı edilmektedir." ifadelerini kullanarak tepkisini dile getirdi.

"Engelsiz bir şehir, engelsiz bir Bingöl için herkesi bir olmaya davet ediyoruz"

Korkutata, son olarak, "Bingöl Belediyesi'nin önceki dönemden devam eden sorunları bu yeni dönemde ivedili bir şekilde ele alınmalı, uygulamalar hafta başından itibaren başlatılarak bizlerin desteği ile sürdürülmelidir. Herkese adil bir yaklaşım ile titiz bir çalışma örneği sergilenerek modern şehir görünümüne kavuşabiliriz. Tabi ki uygulamalar adil ve tutarlı bir şekilde gerçekleştirilirse bunlar olur. Yıllardır bunun için neden beklediğimizi merak etmekle beraber, aylar önce kahvehane sahipleri ile görüşülmüş, olumlu görüşler beyan edilmiş, lakin uygulamalar olmadığından dolayı tablo hala aynı. İnanıyoruz ki yeni dönem Belediye Başkanımız Erdal Arıkan gerekli çalışmayı başlatır da bizler de refaha kavuşuruz. Engelsiz bir şehir, engelsiz bir Bingöl için herkesi bir olmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum