Advert
as

Cevizde Yüzde 100 Artış

Cevizde Yüzde 100 Artış

Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, pilot bahçe olarak seçilen kapama bahçelerde ceviz artışının yüzde yüz arttığını ve bu durumun çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü söyledi.


Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğince 2011 yılında uygulanmaya başlanan 5 yılda 500.000 ceviz fidanı dikim projesi kapsamında oluşturulan kapama ceviz bahçelerinde verimler görülmeye başlandı. Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır ve beraberindeki teknik heyet kapama ceviz bahçelerini ziyaret etti. Çiftçilerle sohbet ederek üretim ve talepleri hakkında bilgi aldı.

Ayrıca proje hakkında bilgi veren Burhan Bahadır; “İlimizde 283 adet kapama ceviz bahçesi bulunduğunu bunlardan bakımını iyi yapan çiftçilerin verim almaya başlandığını ve doğru bakımla verimin arttırılacağının kanıtlanması amacıyla 2018 sonbahar döneminde 15 adet pilot bahçe seçilerek doğru bitki besleme ve bakım programları hazırlanarak çiftçi şartlarında pilot bahçelere uygulandı, uygulanan programlar neticesinde verimin yüzde yüz arttığı ve bu durumdan çiftçilerimizin memnunluk duyduğu görüldü. Bu netice doğrultusunda çiftçilerimizin mutlak suretle İl Müdürlüğümüzden bilgi almaları ve teknik personellerimizin programları çerçevesinde hareket etmeleri gerekiyor.” dedi. Bahadır, verimin ancak bilinçli çiftçilikle arttırılabileceğini söyledi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum