Advert
as

Başkan Yıldız’dan Kaymakam Okumuş’a Veda Yemeği

Başkan Yıldız’dan Kaymakam Okumuş’a Veda Yemeği

Kaymakamlar Kararnamesi ile Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi Kaymakamlığı’na atanan Kaymakam Fatih Okumuş’un onuruna Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, veda yemeği verdi.


Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Yozgat Boğazlıyan İlçesi Kaymakamlığı’na atanan Kaymakam Fatih Okumuş’un onuruna bir veda yemeği düzenledi.

 

Almer restoranda verilen yemeğe, ilçe protokolü, kurum müdürleri, muhtarlar ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

 

Yemekte bir konuşma yapan Kaymakam Fatih Okumuş, “Belediye Başkanım zahmet etmiş ve bizleri bir araya getirdi. Allah razı olsun, Allah ziyade etsin. Belediye Meclis Üyelerimize de, Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Şükranlarımı arz ediyorum. Solhan’da dört yıl çalıştım, kırk dokuzuncu aydayım, güzel izlenimlerim oldu. İnşallah güzel izler bırakmışızdır. Solhan, çalışma ortamı çok düzgün olan bir İlçemiz. Ev alma komşu al hesabı, burada dağ taşta olması, doğuda olması birçok noktaya uzak olması çok önemli değil, burada güzel insanlar var, iyi insanlar var. Dinine, diyanetine düşkün insanlar var. Vatanını, milletini seven, devletini seven insanlar var. Ben bunu gördüm, bunu gördükten sonra doku çok kolaylıkla uyuşuyor. Eğer gönüller bir olunca dilin konuşmasına gerek kalmıyor. Gözler konuşuyor, hissiyatlar konuşuyor, bakışlar konuşuyor, oturuşlar konuşuyor, jest ve mimikler konuşuyor, hareketler konuşuyor. Bizim karşılıklı bir şey söylememize gerek yok yani iki insan birbirine bakışıyla yan yana duruşuyla iletişimiyle ne kadar sevdiği, ne kadar sevmediği anlaşılıyor. Biz Solhan’ı sevdik sevdiğimiz yere de mahcup olmama adına da elimizden geleni ortaya koymaya çalıştık. Tabi her Yöneticinin farklı bir tarzı var. Her yiğidin farklı bir yoğurt yiyiş tarzı olduğu gibi biz genel itibariyle iknaya, konuşmaya, diyaloga dayalı bir yönetim anlayışımız var. Vurmak, kırmak, dökmek illaki bunu yaparız, kanun arkamızda, asker polis arkamızda böyle bir tazımız yok. Biz yönetirken yapabildiğimiz ölçüde bütün paydaşlarımızla, arkadaşlarımızla önce istişare ediyoruz. Yapalım mı, yapmayalım mı, yapacaksak nasıl yapalım vs. yani bir küçük muhalefet bile olsa bekletiyoruz, durduruyoruz, düşünüyoruz, araştırıyoruz, soruşturuyoruz, birbirlerinden soruyoruz. Yani bizim dediğimiz dedik, çaldığımız düdük tarzı bir yönetim anlayışımız yok. Soruyoruz, soruşturuyoruz, mutabık kalırsak danışarak, istişare ederek, yumuşak bir şekilde güzellikle ikna ederek yönetmeye çalışıyoruz. Sevdiğimiz memlekete de bu tarzda yönetim uygulamaya çalıştık. Sevdiğimiz insanlara niye mahcup olalım ki; son tahlilde maddi ve manevi mesuliyeti var. İcra-i ve ihmal-i mesuliyeti olan bir makam burası. Dolayısıyla bunun gerektirdiği mesuliyeti, ağırlığı da üzerimizdeydi. Kırdık, döktüysek de bu zamana kadar mutlaka yapmışızdır. Herkesten bizlere haklarını helal etmesini istiyoruz. Öyle herhangi kimsede bir Allah'ın kulundan burada alacağım, hakkımda yok zaten varsa helal olsun teşekkür ediyorum. Şükranlarımı Arz Ediyorum." dedi

 

İlçe Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi. "Tabi bizde dört yılı aşkın bir süredir Sayın Kaymakamımızla beraber Solhan’ımızı daha ileri taşıma adına mücadele ediyoruz. Beraber görev yaptık, daha yaşanılabilir bir Solhan için hepimizin gayreti çabası oldu. Ama inanın öyle dönemler oldu ki kendisi bizden daha çok bu gayretin, çabanın içerisinde oldu. Daha çok mücadelesi oldu. Hatta zaman zaman kendisine latife olsun diye, ‘aslında siz siyasetçi olmalıydınız. Bu işi iyi yapıyorsunuz, iyi götürüyorsunuz’ diye. Halkla diyalogları üst düzeydeydi. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Cidden huzurlu bir ilçemiz var. Bizlerde bu süre içerisinde, ilçemize daha huzurlu bir yaşam katma adına da mücadelemiz oldu. Sıkıntıları, problemleri çözme adına da ciddi çabaları gayretleri oldu. Hep birlikte daha güzel bir Solhan için mücadele ettik ama bu işin doğasında var. Muhakkak ki bir yerde ebedi kalamıyorsunuz. Belli bir süreden sonra bir başka yere bir başka görev bekliyor, bir başka hizmet bekliyor. Dolayısıyla Sayın Kaymakamımızın da tayini bilindiği üzere Yozgat Boğazlıyan’a çıktı. Tabi Yozgat Boğazlıyan ilçesi muhakkak ki Solhan’dan daha çok gelişmiş, daha çok ilerlemiş bir ilçe tahmin edebiliyorum. Kendilerine gideceği yerde başarılar diliyorum. Rabbim başarılı kılsın İnşallah, bizler kendisinden razıydık, Rabbimde razı olsun. Bizim hakkımız varsa helali hoş olsun kendilerinden de helallik istiyoruz. Yüce Rabbimiz yolunuzu, bahtınızı açık etsin inşallah, orada da inşallah hayırlı, güzel hizmetlere vesile olursunuz. Bizlerde sizleri bir hemşerimiz bilerek onur duyarız. Kıvanç duyarız. İnşallah Sayın kaymakamımızı da fahri hemşerimiz olarak ta gider orada ziyaret eder ve belgesini veririz. Ben tekrardan herbirinize teşekkür ediyorum. Sayın kaymakamımız yolunuz açık olsun diyorum. Rabbim hayırlara vesile kılsın.”dedi.

 

Program İlçe Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız tarafından Kaymakam Fatih Okumuşa verilen plaketin ardından İlçe Vaizi Osman Numanoğlu’nun yapmış olduğu dua ile sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum