Advert
as

Mekânsal Adres Kayıt Sistemi Bilgilendirme Toplantısı

Mekânsal Adres Kayıt Sistemi Bilgilendirme Toplantısı

Vali Kadir Ekinci başkanlığında "Mekânsal Adres Kayıt Sistemi Veri Üretimi ve Yaygınlaştırma Projesi Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı.

İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Ekinci'nin yanı sıra Belediye Başkan V. M. Sait Kolak, Vali Yardımcısı Taner Bolat, İlçe Belediye Başkanları, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Meltem Bal, İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürleri ve ASELSAN yetkilileri katıldı. 

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile ASELSAN arasında yapılan "Mekânsal Adres Kayıt Sistemi Veri Üretimi ve Yaygınlaştırma Projesi" kapsamında, ülke çapında adres verisi mekânsal konum bilgisi ile beraber toplanarak raporlanması, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ihtiyacı olan tüm kamu kurumları ile resmi bilgi niteliğinde paylaşılması öngörülmektedir. 

Toplantı sonunda bir açıklama yapan Vali Kadir Ekinci, projenin hızlı ve etkin yürütülebilmesi için kurumların adres ve numaralama iş ve işlemlerinde yetkili personelini belirleyerek proje çalışmaları içinde yer alacaklarını belirtti.

Vali Ekinci, MAKS Projesi'nin ülke genelinde kullanılacak adres standardının oluşturulması, mevcut Adres Kayıt Sistemi verilerine mekânsal boyut kazandırılması, kayıtların güvenliğinin ve gizliliğinin sağlanması, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşılan adres bilgilerinin mekânsal boyutta elektronik ortamda paylaşılması ve oluşturulan altyapı ile vatandaşların adrese dayalı hizmetlere hızlı ve doğru bir şekilde erişebilmesine imkân sağlayacağını söyledi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum