Advert
as

“Ekonomik Kriz Halkı ve Esnafı Olumsuz Etkiliyor”

“Ekonomik Kriz Halkı ve Esnafı Olumsuz Etkiliyor”

Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Ali Bayram, gündeme dair açıklamalarda bulunarak, yapılan zamlar ve yaşanan ekonomik krizin halkı ve esnafı olumsuz etkilediğini belirtti.

Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği ile Şoförler ve Otomobilciler Cemiyeti Odası Başkanı Ali Bayram ile Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yılmaz Çapak, son zamanlarda, özelikle elektrik, doğalgaz gibi ihtiyaç kalemlerine yapılan zamlardan halkın olumsuz etkilendiğini dile getirdiler.

ESOB Başkanı Bayram, elektrik, doğalgaz ve suya yapılan zamlardan halkın olumsuz etkilendiğini belirterek, "Eğer belediye zam yapacaksa ilin esnafını, vatandaşını temsil eden bizim gibi kurum ve kuruluşlara danışılması ve görüş alınması daha makul olurdu. Birçok ilde su fiyatlarının düşürüldüğünü biliyorum. Maalesef bizde artırıldı." dedi.

"Zam üstüne zam yapılıyor"

Peş peşe gelen elektrik ve doğalgaz zamlarını eleştiren Bayram, "Doğalgaz zamları öncesinde gelmesi gereken faturalar, zamdan sonraya bırakıldı. Bir kalemde zam yok… bir çok kaleme; elektrik, doğalgaz, su, yakıt ve buna benzer bir çok ihtiyaç kalemine zam yapıldı. Yani zam üstüne zam yapılıyor. Yerli bir esnaf zam talebinde bulundu mu yer yerinden oynarken, elektrik, doğalgaz gibi zamlara kimsenin ses çıkardığı yok. Ben yapılan zamlardan memnun değilim. Bu insanlara yazık değil mi!" diye konuştu.

"Yapılan İsraf ve borçlara ödenen faizler ekonomiyi olumsuz etkiliyor"

Ekonomik krizlerin nedeninin üretimsizlikten meydana geldiğini ifade eden Bayram, "Mevcut ekonomik sıkıntıların nedeni; yeterince üretimin olmayışıdır. Üretim yok, gider de çok olunca ekonomide sorunlar baş gösterir. Kurumlarda yaşanan israflar, dış borçlara ödenen faizler, gelir gideri karşılamayınca zamlar peş peşe geliyor. Şu an yatırımlar durma noktasına geldi. Yeni yatırımlar durduruldu, programa alınmıyor." diyerek piyasada yaşanan olumsuzluklara dikkat çekti.

"Esnaflarımız ve halkımız sürekli yapılan zamlardan rahatsız"

Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yılmaz Çapak da, "Bingöl'de esnaf ve vatandaşımız sürekli yapılan zamlar karşısında rahatsız. Her yapılan zam esnafımızı olumsuz etkiliyor. Özelikle küçük esnafımız zamlar karşısında daha bir etkileniyor. Şu an yaşanan ekonomik sıkıntılar, mevcut haliyle esnaflarımızın sıkıntılarını giderek arttırıyor." ifadelerini kullandı.

"İsrafın olduğu yerde ekonomik sorunlar olur"

Ekonomik sıkıntıların başında israfın geldiğini dile getiren Çapak, aileden başlayarak devletin bütün kurumlarına kadar israfın önüne geçilmesi lazım. Herkesin elinde lüks cep telefonları, bir ailede birkaç aracın olması gibi durumlarda israfın had safhada olduğu görülüyor. Devlet kurumlarında da israf almış başını gidiyor. Bir kurumda bir araç lazımken, 10 araç var. Bu da israftır. Genel anlamda israfa karşı bir politika geliştirilmesi gerekiyor." diye konuştu.  

Çapak son olarak, ülkede yeteri kadar üretimin olmamasının ekonomik krizlerin ana nedenlerinden biri olduğunu söyledi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum