Advert
as

Tekstil Atölyesi Fizibilite Toplantısı Gerçekleştirildi

Tekstil Atölyesi Fizibilite Toplantısı Gerçekleştirildi

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Solhan Belediyesi Tekstil Atölyesi Projesi Fizibilite Çalışması” açılış toplantısı Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız başkanlığında gerçekleşti.

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından FD Programı kapsamında desteklenen ve Bingöl İŞGEM ile Aryen Grup ortaklığıyla yürütülen “Solhan Belediyesi Tekstil Atölyesi Projesi Fizibilite Çalışması” açılış toplantısı Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız başkanlığında gerçekleştirildi.

Fırat Kalkınma Ajansı’na sunulan ve onaylanan “Solhan Belediyesi Tekstil Atölyesi Projesi” ilçede kurulacak olan tekstil atölyesine yönelik projelendirme ve fizibilite çalışmalarının hazırlanması amaçlanıyor. Söz konusu projenin toplam tutarı 106 bin TL olup ajans tarafından projeye 90 bin TL hibe desteği sağlanacak.

Belediyede yapılan toplantıya Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Bingöl İŞGEM Genel Müdürü Sedat Çifçi, Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl Koordinatörü İsa Telimen, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Mesut İlhan, KOSGEB İl Müdürü Naci Özdemır, Belediye Birim Müdürleri ve Solhan'da Tekstil alanında hizmet veren Alan Tekstil Genel Müdürü Feyzullah Karabeyeser ve Binses Tekstil Yöneticileri katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız,”Biz Solhan Belediyesi olarak sadece alt yapı, üst yapı, sosyal, kültürel anlayış ile değil daha da geliştirerek ekonomiye katkı sunma adına da mücadelelerimiz var. Elhamdülillah Solhan alt yapısı %99 oranında bitmiş, üst yapısı ise %95 oranında biten bir ilçemiz, bunlar yeterli mi tabii ki yeterli değil. Bizde baktık ki sıkıntılarımız var, problemlerimiz var, sorun yaşıyoruz. Günde yüz kişi bizi ziyaret ediyorsa bunun doksanı iş için geliyor, işte bunlara bir türlü çözüm bulamayınca üç sene önce tekstil atölyelerini hayata geçirme adına çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalara başladık. Alan şirketler grubu ve Binses tekstil grubu olmak üzere iki tane firmamızı buraya çektik. Birine terminalimizin üst katını tahsis ettik, diğer bir arkadaşımıza da özel bir firmanın yeri vardı orayı uygun bir maliyette kiralanmasını sağladık. Ben hep şunu diyordum. Bir baba akşam evine, çoluk çocuğuna mahcup gidecek, eşine karşı boynu bükük gidecek. Ama siz Solhan'da yirmi dört ayar altından kaldırım döşeyeceksiniz. Bunun ne anlamı var, diyordum. İşte bunu taçlandırmak içinde muhakkak ki artık belediyelerin yeni dönemde elini de, kolunu da, gövdesini de taşın altına koyması gerektiğine inanan biriyim. Yoksa siz eğer ekonomiye istihdama yönelik projeler üretmezseniz, bunların yanında durmazsanız bir on yıl sonra doğuda sanırım belediyelerin esamesi bile okunmaz. Çünkü hep alt yapı, üst yapıyla uğraşacak bir halimiz yok muhakkak ki kendinizi geliştirmek zorundasınız. Ya direk kendiniz, yada dolaylı yollardan yaptığımız gibi müteşebbis girişimci bulup bölgemize kazandırıp orada onlar üzerinden hem istihdam yaratıcı projeler yapacak, hem de ilçe ekonomisine katkı sunacaksınız. Şuanda sanırım Solhan'da 300 civarında kardeşimiz işe başlamış. Bu muhtemelen bir kaç ay içinde rakam 500’e ulaşacak. Baktık ki bir talep var. Aklımıza tekstil atölyesi projesi geldi. Bunun fizibilite projesini yaptık, Fırat Kalkınma Ajansına sunduk. Allah razı olsun onlarda tabiri caizse jet hızıyla getirdiler. İnşallah bu fizibilite çalışmaları bittikten sonra Allah'ın izniyle ilçemize 4 bin- 4 bin 500 metre karelik bir tekstil atölyesi kazandırma çabamız olacak. Bunu yaptığımızda da inşallah tabi mevcut arkadaşlarımız dilerse onlara yoksa da dışarıdan yine talep eden girişimciler var, müteşebbisler var. Onları buraya çekerek onlar üzerinden hem ilçe ekonomisine katkı sunacak, hem de istihdam yaratacak arkadaşlarımızı bölgeye getirmeye düşünüyoruz. Ama ben inanıyorum, mevcutları bu yönde ciddi talepleri var. Biz arkadaşlarımızla birlikte önümüzdeki 3-4 sene içerisinde en az bin, bin beş yüz civarında Solhanlı kardeşimizi işe başlatma gibi bir çabamız var. İnşallah yüce Rabbim bizleri mahcup etmez. Hem ilçe ekonomisine katkı sunacak, hem de işsizliği minimize edecek projeler geliştirmek zorundayız. Fikri olan arkadaşlarımızın da sonuna kadar kurum olarak yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”dedi. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum