Advert
as

Bingöl’de Çiftçilere Tohum Desteği

Bingöl’de Çiftçilere Tohum Desteği

Yem Bitkileri Üretiminin Yaygınlaştırılması ve Çoğaltılması Projesi kapsamında Bingöl’de çiftçilere tohum desteği yapıldı.

 

Bingöl’de Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum desteğinde bulundu.

Bingöl Valiliğinin 2023 Bingöl vizyonu kapsamında, Yem Bitkileri Üretiminin Yaygınlaştırılması ve Çoğaltılması Projesi ile  Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 2018 yılında 500 dekar alanda 5 bin kilogram Macar fiği, 2019 yılı içinde bin 500 dekar alanda ekilmek üzere 15 bin kilogram Macar fiği tohumu yüzde 50 hibe desteği ile çiftçilere dağıtımı yapıldığını, alınan hibe desteği ile 5 bin kilogram daha tohum alınarak 2019 yılında toplamda 20 bin kilogram tohum ve 2 bin dekar alanda desteklenmiş olacağı belirtildi.

Macar fiği dağıtımına ilişkin açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, Macar fiği tohumu dağıtımı ile yem bitkileri yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını söyledi.

Bahadır,” İl Müdürlüğümüzce dağıtımı gerçekleştirilen tohumlar, çiftçi talep listesi doğrultusunda verilmiştir. Aynı zamanda Macar fiğinin adaptasyonu ve diğer alanlarda yetiştirilemeyen ürünlere alternatif olması ve ikinci ürüne fırsat sağlamasıyla bu arazilerinde ekonomiye kazandırılmasına katkı sağlamış olacaktır. İlimize hayırlı olmasını temenni ediyor, yetiştiricileri de bereketli bir üretim sezonu geçirmelerini diliyorum.” şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum