Advert
as

İmam Hatiplilerin Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

İmam Hatiplilerin Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

İmam Hatip Liselerinin kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Kültür Merkezinde Program düzenlendi.

 

Solhan Kültür Merkezinde düzenlenen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz, Solhan Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Muhittin Çiftçi, Okul öğretmenleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin düzenlemiş olduğu 13 Ekim İmam Hatiplerin kuruluş yıl dönümü programı Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

Açılış konuşmasını yapmak için kürsüye davet edilen Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Muhittin Çiftçi, “Değerli öğretmen arkadaşlarım, basınımızın değerli temsilcileri ve sevgili öğrenciler sizleri öncelikle saygı sevgi ve muhabbetlerimle selamlıyorum. İmam hatip okullarının 68.'ci kuruluş yıl dönümü münasebetiyle toplanmış bulunuyoruz. Programımıza başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere hepiniz hoş geldiniz. Programın özüne, amacına değinmeyeceğim görevli öğretmen arkadaşlarımız konuyla ilgili zaten detaylı bilgilendirme yapacaklar. Ama bir iki hususa değinmeden de geçmek istemiyorum. Biliyorsunuz, imam hatip okulları 1951 yılında gerçi 1924'de kurulmuş ama daha sonra kapanmıştı. 1951 yılında köklü bir şekilde dönemin Milli Eğitim Bakanı Ahmet Tevfik İleri’nin onayıyla yürürlüğe girmiş. O günden bugüne bu okullarımızın nasıl geliştiğine, nasıl büyüdüğüne, bugün canlı bir şekilde şahidiz görüyoruz. Ama burada önemli olan okulların sayısını artırmaktan ziyade, okulların içini nitelik anlamında doldurmak, başta konuyla alakalı olarak, konu gündeme geldiği zaman hepimiz şunu diyoruz, evet camiamızı seviyoruz, okullarımızı seviyoruz, imam hatip seviyoruz diyoruz. Ama sözde olmuyor sevgili öğrenciler. Önemli olan bunu yaşamımıza tatbik etmemiz. Ciddi anlamda okulların kuruluş dönemindeki şartlar ile günümüz şartları arasında bir kıyas yapıp ciddi anlamda içselleştirmek gerekiyor, davranışlarımıza yansıtmamız gerekiyor. Eğer biz davranışsal açıdan olaya ciddi anlamda yaklaştığımız zaman bu okullarımızı gerçekten sevmiş oluyoruz. Sadece sevdim işte değer veriyorum, demekle olmuyor. Bu vesileyle özellikle bu okulların kuruluş aşamasında emeği geçen, katkısı olan değerli büyüklerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Yaklaşık iki haftadır, programla ilgili hazırlık yapan arkadaşlarımız, Meslek öğretmenlerimiz ciddi anlamda bir emek verdiler, hazırlık yaptılar. İşin içerisinde öğrencilerimizde var, başta öğretmenlerimiz olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum. Tekrar saygı sevgi ve muhabbetlerimle sizleri selamlıyorum.” dedi.

 

Program, meslek dersleri öğretmeni Mikail Azak'ın “İmam Hatiplerin kuruluş yıldönümü” konuşması, İHL korosunun ilahi dinletisi, slayt video gösterimi ve şiir dinletisi ile devam etti.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz’ın, İmam Hatip Lisesine yüksek puanla gelen öğrencilere hediyeleri takdim etmesi ile son buldu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum