Advert
as

Hareket Halindeki Araçtan Elektrik Üretti

Hareket Halindeki Araçtan Elektrik Üretti

Arakonaklı mucit Abdullah Zerlen, yaptığı sistemle hareket halinde olan araçtan elektrik üretiyor.

Arakonak Beldesinde oturan Abdullah Zerlen adlı mucit yaptığı sistemle hareket halinde olan araçtan elektrik ürettiğini söyledi.

Arakonaklı Abdullah Zerlen, 4 yıllık çalışmasının sonunda elektrik üreten bir cihaz geliştirdiğini belirterek,  “Bu işi Ordu ilinde çalışırken, rüzgâr enerjisinden ilham alarak böyle bir çalışmaya giriştim.  4 yıl boyunca bu projenin üzerinde çalıştım ve böyle bir şey ortaya çıktı. Bu da Allah’ın bir yardımı olarak düşünüyorum.”dedi.

 

Rüzgâr ne kadar hızlı eserse essin bir lastik kadar hızlı hareket etmediğini ifade eden Zerlen,“Araç lastikleri boş dönüyor, bu lastiklerden bir şey yapayım düşüncesiyle böyle bir projeyi geliştirdim. Araç lastiklerine dört tane dinamo taktırdım, yani bunun bataryası diyebilirim ve onun sonucunda bir ana dinamo yaptım benzin deposunun yerine, bu dört dinamo döndükçe bu ana dinamo’ya aktarıyor. Ana dinamoda elektrikli motoruna aktarım yapıyor, aktarım yaptıkça doluyor, araçtaki gaz misali gibi nasıl benzinde çalışıp sonrada gaza geçiyorsa yani hareket halindeki tekerlekli her şeyden elektrik üretebilirim.” İfadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum