Advert
as

Başkan Yıldız'dan İkametgâh Çağrısı

Başkan Yıldız'dan İkametgâh Çağrısı

İlçede yaşayan ancak ikametgâhları kırsal kesimde bulunan vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Yıldız,”Daha iyi bir hizmet için vatandaşlarımızın ikametgâhlarını ilçe merkezine getirmeleri ile mümkün olacaktır.”dedi.

 

Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, ilçede yaşayan ancak çeşitli sebeplerden dolayı ikametgâhları kırsal kesimde bulunan vatandaşlara çağrıda bulunarak;”Daha iyi bir hizmet için vatandaşlarımızın ikametgâhlarını ilçe merkezine getirmeleri ile mümkün olacaktır.”dedi.

 

Nüfusu 20 binin üzerinde olmasına rağmen ilçede yaşadıkları halde ikametgâhları kırsalda bulunan vatandaşlardan dolayı nüfus artışı sağlanamayan ilçemizde yaşanan mevcut sorunun son bulması için Solhan Belediyesi bir dizi çalışmalar başlattı.

 

İkametgâhlardan kaynaklı nüfusu 20 Binin altında olan ilçemizde çalışmaların olumlu sonuçlanması halinde hem iller bankasından gelecek ödenek miktarının artması hem de yapılacak olan yatırımların önü açılmış olacak.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız,“Genel bütçelerden belediyelere ayrılan ödeneğin ilçe nüfusu ile orantılı olması nedeniyle ilçe merkezinde ikamet eden nüfusun bütçe üzerinde olumlu etkileri herkesçe bilinmektedir. Ancak tespitlerimize göre ilçede ikamet eden bir kısım nüfusun, resmiyette ikametgâh olarak köyde bulunduğunu biliyoruz. Bu sorunu muhtarlar toplantısında dile getirdim. Solhan’ın kalkınması, büyümesi, gelişmesi nüfusun 20 binin üzerinde olması belediyeye ciddi avantajlar sağlayacaktır. Bu konuda vatandaşlarımızın bizlere yardımcı olması gerekiyor. İlçenin nüfusu 21 bine çıktığında 50 bin nüfus ile aynı statüye kavuşmuş olacaktır. Ayrıca 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun ilgili maddesi çerçevesinde ikametgâh konusunda gerçek dışı beyanda bulunanlara 1.469.00 TL idari para ceza kesileceğini belirtmek isterim. Vatandaşlarımızın cezai duruma düşmemesi ve daha iyi bir hizmet alabilmesi için ikametgâhlarını ilçe merkezine getirmeleri ile mümkün olacaktır.”dedi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum