Advert
as

Arakonak Beldesinde ‘Sütaş’ Anlatıldı

Arakonak Beldesinde ‘Sütaş’ Anlatıldı

Arakonak Beldesi'nde ŞÜTAŞ A.Ş. tarafından hayata geçirilmeye başlanan Sütçülük ve Entegre Teknik Hayvancılık Yatırımı, Tarım Sigortaları ile hayvan besleme ve yetiştiriciliği konularında bilgilendirme toplantısı yapıldı.


Arakonak Beldesi'nde ŞÜTAŞ A.Ş. tarafından hayata geçirilmeye başlanan Sütçülük ve Entegre Teknik Hayvancılık Yatırımı, Tarım Sigortaları Uygulamaları ile hayvan besleme ve yetiştiriciliği konularında bilgilendirme ve eğitim toplantısı yapıldı. 

Toplantıya Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, Arakonak Belediye Başkanı Mustafa Döner, Tarım Kredi Kooperatifi Bingöl Şube Müdürü, TARSİM Erzurum Bölge Müdürü, SÜTAŞ A.Ş. Bingöl Koordinatörü, Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl Koordinatörü, Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı, Bingöl Ziraat Odası Başkanı, Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Müdürü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün konu ilgili uzman personelleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır; SÜTAŞ A.Ş. tarafından hayata geçirilmeye başlanan yatırımın İlimize ve bölgemize büyük katkılar sağlayacağını ve İlimizin bu yatırım için gerekli potansiyele sahip olduğuna değinerek başladığı konuşmasında şunları söyledi: "Eğitimleri, kursları ve sizlerle bir araya gelerek bu konuda farkındalık oluşturmayı çok önemsiyoruz. İlimiz genelinde bu güne kadar İl ve İlçe merkezlerine bağlı tüm köylerimizde bu tür toplantı ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdik. Bugüne kadar toplamda 6.151 üreticimize yönelik düzenlemiş olduğumuz toplantılar, kurslar vb. faaliyetlerle bir araya gelme imkânı bulduk. Bununla birlikte açtığımız 11 adet sertifikalı, 7 adet sertifikasız olmak üzere 18 Kurs programı ile de 278 üreticimize ulaştık. Ayrıca diğer sektörlerde faaliyet gösteren pek çok işletme sahibi ve çalışanları ile öğrencilerimize toplamda 12 adet ve 612 kişi olmak üzere eğitim düzenledik. Her daim siz kıymetli üreticilerimizin ve sektör paydaşlarının yanında ve destek olmaya özen gösteriyoruz. TARSİM Bölge Müdürlüğümüz ve diğer sektör paydaşlarımızla birlikte, siz değerli üreticilerimizin üretim esnasında karşılaşacağınız riskleri en aza indirgemek adına bakanlık olarak yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Tarım Sigortaları uygulamaları çiftçilerimiz için çok önemli ve gereklidir " diyerek konuşmasını sürdüren Bahadır, 2020 üretim sezonunun bol ve bereketli olması temennileriyle konuşmasını sonlandırdı. 

Sonrasında TARSİM Erzurum Bölge Müdürü Meriç Özdemir tarım sigortalarının çiftçilere sağlayacağı faydalar ve sigortalama işlemlerinin nasıl yapılacağı ile ilgili üreticilere bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. 

İl Müdürlüğünün konu uzmanı personellerin, hayvancılık faaliyetlerinde verimliliğin arttırılması ve hayvan kayıt sistemi hakkında yetiştiricilere bilgi vermesi ile toplantı sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum