Advert
as

Bingöl Üniversitesi, Gurme Fuarına Damga Vurdu

Bingöl Üniversitesi, Gurme Fuarına Damga Vurdu

“Gurme, Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı” kapsamında yapılan yemek yarışmasında Bingöl Üniversitesi, grup kategorisinde en iyi üniversite seçildi.

Diyarbakır’da gerçekleştirilen “Gurme, Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı” kapsamında yapılan yemek yarışmasında Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencileri 6 altın 1 de gümüş madalya kazanarak Bingöl’ün göğsünü kabarttı. Bingöl Üniversitesi, grup kategorisinde de en iyi üniversite seçildi.

 Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Diyarbakır Gurme 2019 Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı” TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Beş gün süren ve 200 bine yakın kişinin ziyaret ettiği fuara, Bingöl Üniversitesi damga vurdu. Aydın, Van, Hakkâri, Tunceli, Kahramanmaraş, Osmaniye, Mersin Sivas, Kastamonu, Trabzon, Hatay ve Kayseri’nin de aralarında olduğu 45 ilin mutfağının beş gün boyunca sergilendiği fuarda 7 kategoride yarışlar düzenlendi. Bu yarışlardan altı birincilik ve bir ikincilik alarak fuarda boy gösteren Bingöl Üniversitesi Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencileri, anlamlı bir başarıya imza attı. Bireysel kategorilerde ve grup kategorilerinde yapılan yarışlarda Aşçılık Programı 1. ve 2. sınıfları öğrencilerinin başarısı takdir topladı.

 

Bireysel kategoride yarışan Aşçılık programı öğrencilerimiz tarafından 6’sı altın 1’i gümüş olmak üzere toplamda 7 madalya kazanılırken, Bingöl Üniversitesi grup kategorisinde de en iyi üniversite seçildi.

 

Öğrencileri makamında kabul eden Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, fuara damga vuran öğrencilere hediye de takdim etti. İki yıl önce öğrenci alan Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programının öğrencileri tarafından kazanılan başarının kendilerini sevindirdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Çapak, “İki yıl önce açtığımız bir program olmasına rağmen ulusal düzeyde bir başarı göstermeleri hakikaten takdire şayan bir durum. Bu güzel başarıda emeği geçen başta bölüm hocaları olmak üzere Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuz yönetimini tebrik ediyorum. Tabii ki başarının en önemli mimarları olan öğrencilerimizi de canı gönülden tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonra da büyük başarılara imza atıp Bingöl Üniversitesi’nin adının önemli platformlarda temsil ederler” dedi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum