Advert
as

Hemşehrimiz Kaya, Profesör Unvanı Aldı

Hemşehrimiz Kaya, Profesör Unvanı Aldı

Yiğitharman Köyü Keşkan doğumlu Hemşehrimiz Mehmet Sıddık Kaya, Sosyoloji alanında Profesör unvanı aldı.

Solhan doğumlu olan Norveç vatandaşı Mehmet Sıddık Kaya, çalıştığı Innland Üniversitesi, Sağlık ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde Sosyoloji Profesör unvanını aldı.

 

Mehmet Sıddık Kaya’nın Profesör’lük tanıtımı çalıştığı Innland Üniversitesi’nin web sitesinde şu şekilde yapıldı: “Sayın Mehmet Sıddık Kaya, Innland Üniversitesi, Sağlık ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde Sosyoloji Profesör’ü unvanını almıştır.”

Profesör unvanını kutlayan ve Sayın Kaya’yı tebrik eden Dekan Profesör Dr. Ingrid Guldvik, “Fakültedeki yetkinliğinizi en üst seviyeye çıkarmak harika.”dedi.

 

Mehmet Sıddık Kaya Kimdir?

 

Türkiye vatandaşı olan ve 1985 yılında Norveç vatandaşlığı alan Kaya, 1981-1983 yılları arasında Volda Gazetecilik Yüksek Okulu’nu, 1984-1985 yılları arasında Uluslar arası Politik Bilimi,1985 yılında Cand.mag/Bachelor lisans eğitimini tamamlamıştır. Kaya 1985-1987 yılları arasında Trondheim Üniversite’sinde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 1989-1993 yılları arasında Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversite’sinde(NTNU) bilim asistanı olmuştur. 1994-2006 yılları arasında Finnmark Üniversite’sinde önce Doktor Öğretim Üyesi (eski adıyla yard.doc.) daha sonra doçent doktor unvanına yükselmiştir. 1999 yılında ise aynı üniversiteden (NTNU) doktora derecesini almıştır.

Kaya, 2007 yılından beri Lillehammer Innland Üniversite’sinde çalışmakta olup 1 Nisan 2019 tarihinde Innland Üniversitesi, Sağlık ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde Sosyoloji Profesör’ü unvanını almıştır.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum