Advert
as

Askerlik Şubesinden Son Yoklama Uyarısı

Askerlik Şubesinden Son Yoklama Uyarısı

Bu yıl askerlik çağına giren 2001 ile daha yaşlı doğumlularla önceki yıllarda askerlikleri ertelenen yükümlülerin son yoklamalarının, Solhan Askerlik Şubesi’nde yapılacağı bildirildi.


Solhan Askerlik Şubesi Başkanlığı, bu yıl askerlik çağına giren 2001 doğumlular ile daha yaşlı doğumlu olup da geçen yıllarda askerliklerini erteleten ve 2001 doğumlularla işleme tabii olan yükümlülerin son yoklamalarının 1 Ocak 2020- 31 Aralık tarihleri arasında Solhan Askerlik Şubesinde yapılacağını duyurdu.

Son yoklama için yükümlülerin, yanlarında Nüfus Cüzdanı, Diploma/Mezuniyet Belgesi veya Tasdikname ve 1 adet fotokopisi ile Bonservis, sertifika veya kurs belgesi aslı ve tıpkıçekimi, hastalık ve arızalarına ait rapor veya tedavi belgelerinin aslı ve tıpkıçekimi getirmeleri gerektiğinin belirtildiği duyuruda, işlemlerin hızlı yürütülmesi için tavsiyeler de yer aldı.

 

Duyuruda: “Son yoklama için askerlik şubesine başvurmayanlar 7179 Sayılı Askerlik Kanununun İlgili maddelerine göre cezalı duruma düşeceklerinden, konuya gerekli hassasiyeti göstermeleri menfaatleri icabıdır. Ayrıca, son yoklama esnasında işlemlerin kısa sürede neticelenmesi için yükümlülerin PTT’ye Nüfus Cüzdanları ile bizzat başvurmaları ve e-Devlet şifresi almaları gerekmektedir. Alacakları bu şifre ile internetten (www.turkiye.gov.tr) adresine girmek suretiyle” Mili Savunma Bakanlığı” menüsünden adres bilgileri güncellenebilir ve son yoklama bilgi formu doldurulabilmektedir. Alınacak bu şifre, sadece askerlik işlemlerinde değil, tüm kurumların internet siteleri aracılığıyla yapılacak işlemlerinde yükümlülüklerde kolaylık sağlamaktadır” denildi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum