Advert
as

“Mehmet Akif, Milletimize Zafer Umudu Aşılamıştır”

“Mehmet Akif, Milletimize Zafer Umudu Aşılamıştır”

Vali Ekinci; ”Mehmet Akif, milletimizin eşsiz bir destana dönüştürdüğü istiklal mücadelesine tüm ruhuyla ve benliğiyle katılmış; bilinç yüklü sözleri, yazıları ve şiirleriyle en zor gününde milletimize zafer umudu aşılamıştır.” dedi.

Vali Kadir Ekinci, ‘Mehmet Akif Ersoy’un Ölüm Yıldönümü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ekinci mesajında ; “Aziz milletimizin unutulmaz değeri, İstiklal Marşımızın şairi, alim ve mütefekkir Mehmet Akif Ersoy’u rahmet-i rahmana uğurlayışımızın 83. yılını idrak etmiş bulunuyoruz.

 ‘Hakkıdır hakka tapan milletimin İstiklal’ gibi satırların ve Safahat gibi büyük bir eserin şairi olan Mehmet Akif, milletimizin eşsiz bir destana dönüştürdüğü istiklal mücadelesine tüm ruhuyla ve benliğiyle katılmış; bilinç yüklü sözleri, yazıları ve şiirleriyle en zor gününde milletimize zafer umudu aşılamıştır.

 Büyük bir fedakârlık ve mücadele sonrasında kazandığımız İstiklal Savaşımızı, ‘Doğrudan doğruya Kur’an’dan aldığı ilhamla’ muhteşem mısralarda ebedileştiren fikir ve edebiyat adamı Mehmet Akif, milletin ruhunu ve Anadolu coğrafyasının özünü yansıtan İstiklal Marşı'nı kalemiyle değil, akleden kalbiyle yazmıştır. O’nun yazdığı İstiklal Marşı, işgal edilmiş, parçalanmış, yok olmak üzere olan bir kültür ve medeniyetin yeniden şaha kalkışının destanıdır.

 Arkasında bıraktığı şahsiyet yüklü tertemiz hayatı ve alnının teriyle vücut verdiği eserleriyle ‘Asım’ın Nesli’ne ışık olan Mehmet Akif, hakikat, adalet ve ümmet uğruna verdiği çabayla da örnek alınacak bir mücadele ve dava adamı olmuştur. Ülkemizin ve insanımızın yaşadığı tarifsiz sıkıntıları, "Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" diyerek ifade eden Mehmet Akif, mücadelenin her karışında ve her adımında yüklendiği ciddi misyon ile eşsiz bir tanıklık yaşamıştır.

 İman ettiklerini seslendiren ve ses olduklarına iman eden Mehmet Akif Ersoy, din, bayrak, millet, hürriyet sevgisi ve bitimsiz mücadele azmi ile örnek bir şahsiyet olarak gönüllerimizdeki mümtaz yerini her daim korumaya devam edecektir.

 Ebediyete irtihalinin 83. yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy'u saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum