Advert
as

Hacettepe Üniversitesi ile İşbirliği Protokolü

Hacettepe Üniversitesi ile İşbirliği Protokolü

Hacettepe ve Bingöl Üniversitesi arasında yapılan protokollerle Hacettepe Üniversitesi Teknokent A.Ş ile Bingöl Üniversitesi Teknokent altyapısın oluşturulması ve iki üniversite arasında ortak çalışma ile stratejik işbirliği yapılacak.

Bingöl’ün ve Bölgesel Kalkınmanın öncüsü olan ve bu yönde önemli projeler yürüten Bingöl Üniversitesi, diğer taraftan da önemli işbirliği protokollerine imza atmaya devam ediyor. Son olarak Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden olan Hacettepe Üniversitesi ile önemli iki protokole imza atan Bingöl Üniversitesi, teknolojik gelişmişlik açısından da bölgeye yararlı çalışmalar yürütmenin alt yapısını oluşturuyor.  Hacettepe Üniversitesi Teknokent A.Ş ile Bingöl Üniversitesi Teknokent altyapısın oluşturulması protokolü ve kurumsal stratejik işbirliği ilişkisi kurma fırsatlarını birlikte değerlendirip ortak çalışma alanları oluşturma adına iki ayrı protokolün imzaları atıldı. 

 Bingöl Üniversitesi’nde düzenlenen imza törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Dr. Cevdet Yılmaz, Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Hacettepe Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu ve ilgili kurum yetkilileri katıldı.

 Bingöl Üniversitesi’ne hayran kaldığını dile getiren Hacettepe Üniversitesini Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, “Hacettepe Üniversitesi ile Bingöl Üniversitesi arasında imzalanan protokoller, iki kuruma ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. İki üniversite katma değer üretebilecekleri konularda kurumsal stratejik işbirliği ilişkisi kurma fırsatlarını birlikte değerlendirmek, ortak çalışma alanları oluşturma niyetlerini belirli uygulama adımları ve ilkeler çerçevesinde hayata geçirmek için karşılıklı olarak ilgilendikleri çeşitli kurumsal, eğitim ve araştırma konularında işbirliği yapmaya gayret edecektir. Üniversiteler arasında öğretim elemanları, bölümler, araştırma enstitüleri ve öğrenciler arasında doğrudan temas ve işbirliğini teşvik edecektir.  Diğer önemli protokolümüz ile de Hacettepe Teknokent A.Ş. ile Bingöl Üniversitesi arasında ön kuluçka merkezi oluşturulmasına yönelik AR-GE ve ÜR-GE fikirlerinin ya da projelerinin geliştirilmesi maksadıyla danışmanlık, mentörlük ve proje fikirleri değerlendirilecek” dedi.

 Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ise, Hacettepe gibi köklü ve ülkenin lokomotiflerinden olan bir üniversite ile işbirliği protokolleri imzalamanın gerek Bingöl’e gerekse bölgeye çok önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Bingöl Üniversitesi’nin en önemli amacının toplumsal faydaya dönük bilim üretmek olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Çapak, “Bu iş birliği protokollerimizin bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bölgemizin en önemli eksiklerinden biri de benim için Teknokenttir. Dünyanın hızla değiştiği ve yenilendiği bir zamanda çağa ayak uydurmak gerek. Bingöl Üniversitesi olarak bölgemizin kalkınmasına öncülük edecek yenilikçi projeler üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 Bingöl Üniversitesi’nin çok güzel işler yaptığını ve önemli projelere imza attığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Milletvekili Dr. Cevdet Yılmaz, “Bingöl Üniversitesi Hayvan Hastanesi, İlahiyat Fakültesi Binası, BESYO, Hangar, nizamiye gibi üst yapı çalışmaları yanı sıra pilot üniversite çerçevesinde Bingöl’e kattıkları ile de ilimizin göz bebeği haline geldi. Bilimsel başarı sıralamalarındaki yeri de gıpta ile bakılacak konumda. Şimdi de Hacettepe gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri ile ikili işbirliği yapacaklar. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde çok daha büyüyerek yoluna devam edecek. Biz de bütün gücümüzle üniversitemizin yanındayız. Rektör hocamızın ve ekibinin arkasındayız. Sonuna kadar elimizden gelen tüm desteği vermeye devam edeceğiz. Üniversitemizle iftihar ediyoruz” diye konuştu. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum