Advert
as

Açıkbaş: ”Aile Bilinciyle Hareket Ediyoruz“

Açıkbaş: ”Aile Bilinciyle Hareket Ediyoruz“

Seyfan-Der’in etkinliğinde konuşan Başkan Orhan Açıkbaş: “Biz Seyit Mir Muhammed Seyfullah’ın torunları olarak büyük bir aileyiz, aile bilinciyle hareket ediyoruz.” dedi.

Seyfan-Der’in 10. Yıl Kuruluş etkinliğinde konuşan Seyfan-Der Başkanı Açıkbaş: ” Büyük bir nüfusa sahip olan Seyfan toplumumuzun birbiriyle tanışması, kaynaşması, sorunlara birlikte çözüm yolları aramaları geleceğimiz adına bizleri umutlandırıyor. Biz Seyit Mir Muhammed Seyfullah’ın torunları olarak büyük bir aileyiz, aile bilinciyle hareket ediyoruz” dedi. 

Seyfan-Der’in Etkinliği Hafta sonu Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi’nde paydaş STK’ların katılımı ile gerçekleştirildi.

 Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Şehit Aileleri Güvenlik Korucuları Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen selamlama konuşması yaptı.

 Sözen: “Benim gibi birçok kişi Seyfan’ın dışında yaşıyor ama bu toplum ile hep beraberim bende bu ailenin bir ferdiyim, imkânlar dâhilinde elimden geldiğince sizlerin yanında olacağım. Seyfanlılar en zor zamanlarda yanımızda oldu, okumama bu günlere gelmemde emekleri var bunları unutmadım” dedi.

 Sözen’in konuşmasının akabinde Mehmet Selim Bolluk, sıla-i rahim, akrabalık üzerine bir konuşma yaptı.

Seyfan-Derin kuruluşu ile toplumsal gelişimi ve kaynaşmasına katkı sunulduğunu, topluma faydalı işlerle meşgul olmanın haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren Seyfan Der Başkanı Orhan Açıkbaş, STK’laşmanın toplumsal rol açısından pratik faydalarına değindi.

Açıkbaş: “Derneğimiz 2009 yılında kurulmuş olup,  10 yıllık bir maziye sahiptir.  Bu zaman diliminde birçok amaca hizmet eden derneğimiz İlimizin tanıtımı ve soydaşlarımız arasında birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Geleneksel bayramlaşma programları, iftar programları, hasta ziyaretleri,  cenaze duyuruları,  taziye işlevleri vb. birçok faaliyette ön planda olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi. 

Daha sonra bir hadisi şerif ile konuşmasına devam eden Açıkbaş, şöyle devam etti: 

“Peygamber efendimiz (SAV);  “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır“ diye buyuruyor. Bu faydayı sağlamanın en güzel yolu da kurumsallaşmış sosyal gruplar yani STK’lardır ki Peygamber Efendimiz SAV de henüz gençlik çağında HılfulFudul isminde insanların faydasına çalışan bir topluluğun üyesiydi. STK’ların amaçlarından en önemlisi de toplumsal sorunları tespit ederek, çözmek, topluma fayda sağlamak ve toplumu mutlu etmektir. Derneğimiz yıllardır kolektif bir bilinç ile iş ve işlemlerini yürütmekte olup, bu güzel yolda geçmişten günümüze başta derneğimiz yönetim kurulunda görev almış üyelerimiz olmak üzere derneğimizin bugünlere gelmesinde katkısı olan tüm ailelerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ne mutlu bizlere ki yüreği güzel, duyarlı bir toplumumuz var. Büyük bir nüfusa sahip olan Seyfan toplumumuzun birbiriyle tanışması, kaynaşması, sorunlara birlikte çözüm yolları aramaları geleceğimiz adına bizleri umutlandırıyor. Biz Seyit Mir Muhammed Seyfullah’ın torunları olarak büyük bir aileyiz, aile bilinciyle hareket ediyoruz. Şuan yeryüzü küresinde nice toplumlar bireyselleşip tarihten yok oldular, mekanik (bireyselleşmek) toplum haline gelmenin en büyük sebebi sıla-i rahmin kesilmesiydi,  toplumların bencillik-bireyselcilik hastalığına yakalanmalarından dolayıydı ve bu dezenformasyon post modern çağda da tüm hızıyla devam etmektedir. Hem güzel dinimiz İslam’da sıla-i rahme yani toplumsallaşıp sosyalleşmeye, akrabalara yardım etmek emredilmektedir hem de tarihsel toplumsal normlarımızda akrabalık ilişkilerimiz çok kuvvetlidir. Fakat post modern çağın büyük bir tuzağı olan bireyselleşme rüzgârına bizler de kapılırsak tarihte yok olan diğer kavimlerden bir farkımız olmayacaktır, bu nedenle 10 yıldır kesintisiz bir şekilde STK görevimizi büyük bir özveri ile yerine getirmeye çalışıyoruz. Bizler bu duygu ve düşüncelerle toplumumuz için güzel ve hayırlı işlere vesile olmak niyetindeyiz Rabbim bizleri utandırmasın. Bu güzel dilekler ile 10’uncu yıla özel programımızda bizleri yalnız bırakmayan ilimizin değerli STK üyelerine ve misafirlerimize tekrardan hoş geldiniz diyor ve teşekkür ediyorum.” 

Program, Seyfan toplumunun atası olan Seyit Mir Muhammed Seyfullah’ı (Pirık Séyf) konu alan Zazaca bir şiir okunulması ve derneğin 10 yıllık çalışmalarını konu alan sinevizyon gösterimi ve geçmiş dönemlerde görev yapan dernek başkanlara verilen plaket ile son buldu. 

Programın akabinde misafirlere Löl (Zervet) ikramında bulunuldu.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum