Advert
as

“Bingöl Her Zaman Depreme Hazırlıklı Olmalı”

“Bingöl Her Zaman Depreme Hazırlıklı Olmalı”

‘Deprem Konferansı’na katılan Deprem Uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki , Bingöl’ün her Zaman depreme hazır olması gerektiğini söyledi.

Bingöl Doğal Afet Gönüllüleri Derneği öncülüğünde düzenlenen ‘Deprem Konferansı’na katılan Deprem Uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki , Bingöl’ün  her Zaman depreme hazır olması gerektiğini söyledi. 

Konuşmacı olarak Deprem Uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki’nin katıldığı program, Bingöl Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda yapıldı. 

Programın açış ve selamlama konuşmasını yapan BİNDAG Derneği Başkanı Semiramis Karaaslan, ‘Farklı etkinliklerle geniş kesimlere ulaşmak ve ilimizde deprem konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz. Bu konuda bizlerden yardımlarını esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere, Belediye Başkanımıza, Rektörümüze ve ilgili kurum müdürlerimize teşekkür ediyorum.’ dedi. 

Daha sonra Bingöl depremselliğinin işlendiği sunumunu yapmak üzere kürsüye davet edilen Deprem Uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki ise depremsellik açısından Türkiye ve Japonya karşılaştırması ile başladığı konferansında Bingöl’ün  her an depreme hazır olması gerektiğini aktardı. Bingöl fay hattının, Kuzey Anadolu ve Orta Anadolu’nun kesiştiği yer olduğuna değinen Moriwaki, “Yakın zamanda veya 2020 yıl içinde deprem olur mu açıkçası bunu şimdiki teknoloji de, biz de bunu saptayamıyoruz ama Bingöl’ün her zaman her an hazır olması lazım. Çünkü daha önce ciddi depremler atlatmış bir bölge. Ailelerin önlem alması lazım. Her an deprem bekliyor gibi hazır olmak lazım. Yine her ailenin her evin deprem çantasının hazır olması gerekir. Çanta içinde bütün mevsim şartlarına uygun araç ve gereçlerin de olması gerekiyor” dedi. 

Depremde yapılması gereken hususları Moriwaki bu şekilde sıraladı:

 -Deprem öncesinde, deprem esnasında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler.

 -Türkiye’nin deprem haritası ve öne çıkan bölgeler.

 -Bugüne kadar ülkemizde yaşanan depremler.

 -Türkiye’nin yapı stoku ve yapı denetim süreçleri.

 -Depremle ilgili yapılan eğitimler ve tatbikatlar.

 -Aile bireyleri ile Acil Durum Planı yapmak.

 -Yaşam üçgeni nedir ve nasıl yapılmalıdır?

 -Deprem çantasında neler bulundurmalıyız?

 -Evlerimizdeki eşyaları nasıl yerleştirmeli ve eşyalarla ilgili ne tür tedbirler almalıyız?

  ‘Deprem Konferansı’ öğrencilerin ve diğer katılımcıların Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki’ye deprem ile ilgili sordukları soruların cevaplandırılması ile sona erdi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum