Advert
as

Kur'an-ı Kerim ve Ezan Okuma Yarışması Düzenlendi

Kur'an-ı Kerim ve Ezan Okuma Yarışması Düzenlendi

Bingöl merkez ve ilçelerde bulunan ​İmam Hatip Liseler arasında Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma ve ezan okuma yarışması ilçemizde düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ilçemizde imam hatip liseler arasında "Kur'an-ı Kerim’i ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması" Solhan İmam Hatip Lisesi koordinesinde düzenlendi.

 Solhan İmam Gazali Camisinde yapılan yarışmaya Bingöl merkez, Solhan, Genç ve Karlıova ilçeleri olmak üzere imam hatip ortaokullarından 13 öğrenci katıldı.

 Yarışmada, Ezanı güzel okuma kategorisinde, Selahaddin Eyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Döner birinci, Bingöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Murat Umut Beki ikinci, 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Usame Akçabey üçüncü oldu.

 Kur’an-ı Kerim-i Okuma kategorisinde Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Çetin birinci, Bingöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Serhat Elaltunterin ikinci, 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bedran Ölmez üçüncü oldu.

 Hafızlık kategorisinde ise Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Uğur Yılmaz birinci oldu. Dereceye giren öğrencilere katılım belgesi, çeyrek altın ve çeşitli hediyeler verildi.

 Yarışma sonrasında açıklama yapan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız,”Bugün liseler arası Ezan-ı Şerif ve Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında İmam Gazali Camimizde bir aradaydık. Katkı sunan, emek veren herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten muazzam bir program oldu. Çocuklarımızın gerçekten birbirinden değerli, kıymetli ve inşallah bizlerinde bu neslin daha da çoğalması yönünde muhakkak çaba gayret göstermemiz gerektiğini biliyoruz. Bu bilinçle inşallah hareket ederek diğer ilgili kurumlarında koordineli bir şekilde çalışarak gelecek  nesillerde daha sağlıklı bir şekilde yetiştirme adında bütün gayretimizi mücadelemizi ortaya koyacağımıza, koymamız gerektiğine inanıyorum. Ben tekrar emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Rabbim bütün kardeşlerimize zihin açıklığı versin başarılar diliyorum.”dedi. 

 Bingöl İl Müftülüğü Şube Müdürü Şemseddin Aydoğdu, “Öncelikle ilçenizde bizi ağırladığınız için İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, Belediye Başkanımız ve bütün ekiplerine teşekkür ediyorum. Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün her yıl imam hatip okulları, lise ve orta öğretim arasında düzenlemiş olduğu ezanı güzel okuma, Kur’an-ı Kerim ve hafızlık yarışmasını Solhan'da bugün gerçekleştirdik. İl Müftülüğümüz olarak ta komisyon üyeleri olarak destek veriyoruz. Din Öğretimi Genel Müdürlüğüyle Diyanet İşleri Başkanlığı arasında gerçekleştirilen protokol gereği bu komisyonun başkanı en azından İl Müftüsü ya da yetki verdiği başka bir kişinin başkanlığında diğer alanda uzman hocalarımızdan seçiliyor. Bu vesileyle bizde bugün burada öğrencilerimiz için tabi hepsi gönlümüzün birincisi yarışma gereği bir derece yapıyoruz. Öğrencilerimizi tebrik ediyor. Allah yollarını açık etsin teşekkür ediyorum.” dedi

 Solhan İlçe Müftüsü Muharrem Dutar yarışmalarla ilgili yaptığı kısa açıklamada: "Bugün imam hatip öğrencilerimiz arasından genç Bilalleri, geleceğin Karilerini ve Kur'an muhafızlarını seçmekte gerçekten jüri olarak zorlandık. Her bir öğrencimiz kendisini çok iyi yetiştirmiş. Hocaları ciddi emek sarf etmiş. Bu yarışmalarla biz öğrencilerimiz arasında rekabet oluşsun istemiyoruz. Gençlerimizi motive etmeyi, yetenekleri keşfetmeyi ve başarıları ödüllendirmeyi arzuluyoruz. Bu kapsamda bu yarışmaları Türkiye geneli her yıl organize eden ve teşvik eden Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne, ev sahipliği yapan Solhan Anadolu İmam hatip Lisesi yöneticilerine, ödüller konusunda desteği olan Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız beye ve yarışmalara katılan tüm öğrencilerimize ve jüri heyetine teşekkür ederim.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum