Advert
as

Hayvan Yetiştiricileri Bilgilendirildi

Hayvan Yetiştiricileri Bilgilendirildi

Solhanlı Hayvan Yetiştiricileri Model İşletmecilik ve Hibeler Hakkında Bilgilendirildi.

Solhan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Sütbir’in organize ettiği Solhanlı Hayvan yetiştiricileri için bilgilendirme semineri düzenlendi.

 İlçemizde faaliyet yürüten Sütbir firmasının sahibi Agit Karagöz’ün teklifi üzerine ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün ortak organizasyonu sonucunda Solhan Kültür Merkezinde ilçemizde hayvancılık yapan yetiştiricilerine eğitim verildi.

Düzenlenen programa Solhanlı hayvan yetiştiricilerinin yanı sıra Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Tarım Verileri Koordinasyon Şube Müdürü Muhammet Ali Özdemir’de katıldı.

 Sütbir firmasının sahibi Agit Karagöz’ün teklifi üzerine ilçemizdeki büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan vatandaşlarımızın süt verimin artırmak düzenlen seminerde, Sütbir Firması Danışmanı Aziz Bayındır, ilçemiz genelinde hayvan beslenmesinden kaynaklı olarak hayvanların süt veriminde düşük olduğu görülmektedir. Özellikle kuru dönemde hayvan beslenmesi ve laktasyonda hayvanların beslenmesine dikkat etmek gerektiğini belirterek, Süt sağımından sonra hayvanlara yem vererek hayvanların meme hastalığı olan mastitisden korunduğunu ve bazı hastalıkların özellikle beslenmeden kaynaklandığını ifade etti.

 Bingöl Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğünde görev yapan Veteriner Hekim Eyüp Meydanoğlu, İl, ilçe tarım müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan %40 hibeli gebe düve başvuru şartları hakkında; “01.01.2019 tarihli işletmesi bulunan, ahır tapusu olan ve resmi gazetede yayımlanan tarihten önce üzerine en az 10 adet inek olan vatandaşlarımızın 10’a tamamlamak için başvuru yapabileceklerini ifade etti. Başvurusu kabul olan vatandaşların ise 13 ile 24 ay arasında saf ırk olan simental, montofan, angus ve Jersey ırklarını alabilecek. Bu hayvanlarda en az 3 ay gebe olmalı ve 450 kg altında olmamalı.” dedi.

 Tarım Verileri Koordinasyon Şube Müdürü Muhammet Ali Özdemir, “Yeni nesil modern işletmeye dönüşerek bölgemizde Tarım ve hayvancılıktan başka bir iş imkanları olmadığı için özellikle gençlerin kendi işini kurarak daha karlı iş imkanları oluşturabilirler. Böyle verimli bir seminer organize edildiği için ilçemizdeki çalışma arkadaşlarımızı ve Sütbir sahibi Ağit Karagöz’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum