Advert
as

TEM-KOR Derneği Kuruldu

TEM-KOR Derneği Kuruldu

Solhan Terörle Mücadele Eden Güvenlik Korucuları Derneği (TEM-KOR) ilçemizde Recep Sönmez Başkanlığında kuruldu.

Solhan’da Recep Sönmez Başkanlığında Terörle Mücadele Eden Güvenlik Korucuları Derneği (TEM-KOR) kuruldu.

 

Belediye Kültür Merkezinde yapılan dernek tanıtımı ve açılış programına, Vali Yardımcısı Yusuf Gemici, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, İlçe Kaymakamı Mustafa Hamit Kıyıcı, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Kurum amirleri, STK temsilcileri, korucular ve vatandaşlar katıldı.

 

Program, Metin Yarar Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetini okumasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Solhan Terörle Mücadele Eden Güvenlik Korucuları Derneği Başkanı Recep Sönmez; “Devletimizin bekası ve milletimizin selameti için bugüne kadar teröre karşı verdiğimiz silahlı mücadele, bundan sonra da icabında artarak devam edecektir. Ancak teröre karşı verdiğimiz silahlı mücadelenin yanında birde psikolojik mücadele vermek terör örgütleri ve yandaşlarının moral ve motivasyonunu bozmak, bu dâhili ve harici bedhahları karamsara sürüklemek istiyoruz. Bütün bu mücadeleleri vermek için devletinin hizmetinde ve amirlerinin emrinde, organize olmuş güçlü bir sivil toplum örgütü ile ancak mümkündür. Bu nedenle kısa adı TEM-KOR olan “Solhan Terörle Mücadele Eden Güvenlik Korucuları Derneğini” kurma kanaati bizde hâsıl olmuştur. Çıktığımız bu kutlu yolda Rabbim bizi utandırmasın muvaffak etsin inşallah. Sözlerime son verirken tekrardan bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederek, şükranlarımı sunuyorum. “ ifadelerini kullandı. 

 

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen; “Solhan ilçemiz terörle mücadelede Bingöl ilçeleri arasında tarihteki yerini almış, maalesef terörden çok muzdarip olmuş şirin güzel bir ilçemiz. Solhan’da devletimizin bekasını hiçe sayan terör örgütleri, ilçe kaymakamımıza, cumhuriyet savcısına ve diğer kamu görevlilerini şehit ederek buradaki vatandaşlarımıza 90'lı yıllarda gözdağı vermek istediler. Akabinde başta Elmasırtı, Hazarşah olmak üzere birçok yerde de büyük katliamlar yaparak Solhan halkını sindirme gayreti ve çabası içerisinde oldular. Ama Solhan halkımız başta güvenlik koruyucularımız olmak üzere şehitler ve gaziler verme pahasına terörle mücadelede kendilerine yaraşır ve yakışır bir şekilde dimdik durarak terör örgütlerine şehitler, gaziler verme pahasına cevap verdiler. Bugüne kadar bu kutsal mücadelenin sürdürülmesinde emeği geçen bütün güvenlik koruyucularımıza, şehit olan arkadaşlarımıza ve gazilerimize teşekkürü şükranları bir borç biliyoruz. Saygı değer valim birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde, bu salonda hep beraber derneğimizin açılışı vesilesiyle bir araya geldik. İnşallah bu açılış Solhan’daki güvenlik korucularımızın birliğine beraberliğine vesile olur.” şeklinde konuştu.

 

Programda şehitleri rahmet ile anan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız; “Özellikle Solhan’ımız 90'lı yıllardan itibaren bu bölgede çok ciddi sıkıntılar ve problemler yaşadı. Solhan’da çok sayıda da şehitlerimiz oldu. Bugün bu vesileyle şehit olan iki amcama rahmet diliyorum. Rabbim bütün şehitlerimizin mekânlarını cennet eylesin. Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler nasip etsin. Eğer biz bugün burada bu salonda, bu toplantıda birlikteysek onların kesinlikle çok ciddi, çok değerli katkılarından dolayıdır. Aslında söylenecek çok şey var. Ama bağışlayın kusurumuza bakmayın ben tekrardan bu dernek açılışımızın ilçemize, korucularımıza hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden temenni ediyorum. Ziya Başkanımızın dediği gibi dernekler birbirimizin önünü kesmek için kurulmaz, derneklerimizin gerçekten birbirimizi bir yere taşıma adına beraberce mücadele ederek el ele vererek onun gayreti içinde olarak değer bulacağını umuyoruz. Ben inanıyorum ki bu arkadaşlarımız, bu kardeşlerimiz de bu düşünceyle bu derneği kurmuş oldular. Ben yolları, bahtları açık olsun diyorum. Rabbim bütün güvenlik güçlerimizin olduğu gibi koruyucularımızı da her türlü kazadan, beladan muhafaza eylesin diyorum. Hepinizi en kalbi duygularımla saygıyla selamlıyorum.” dedi.

 

Derneklerin kuruluş amacının kendi mecrasında çalışmalar olduğunu hatırlatan Kaymakam Mustafa Hamit Kıyıcı; “Sayın Valim, kıymetli misafirler Solhan Terörle Mücadele Eden Koruyucular Derneği açılışına hepiniz hoş geldiniz. Öncelikle Allah tüm şehitlerimizin mekânlarını cennet etsin, kalan gazilerimize de sağlık sıhhat versin. Ailelerine de uzun ömürler nasip etsin. Bizim yeni kurulan dernekten ricamız şudur. Şimdi esas olan Solhan’da olduğumuz için korucularımızın da dertlerini daha çok hâkim olduğumuzu düşünüyoruz. Bazı korucularımız var, harici bir iş yapmıyor. Sadece korucu maaşı ve artı mesaisi ile geçiniyor. Bazı korucularımızın iki tane çocuğu aynı anda üniversiteye gidiyor. Biz elimizden geldiğince kaymakamlığımızca yardımcı olmak istiyoruz. Ama bu derneklerimizden de bizim beklentimiz şu, öncelikli olarak kendi kuruluş mecrasından sapmaması, sıkıntısı olan bir korucumuz mu var? Anne babası, çoluk çocuğu rahatsız olan korucumuz mu var? veya üniversitede okuyan, lisede okuyan, maddi durumu iyi olmayan belki çoluk çocuk sayısı 7-8 tane olan henüz okuyan korucularımız mı var? Adamın da tek yapmış olduğu meslek bu olduğundan kaynaklı, bu korucu maaşıyla bunu bir şekilde idare etmeye çalışıyor. Derneklerden bizimde beklentimiz bu korucu ailelerinin gerçekten derdiyle dertlenmesi. Maddi imkânlarında sıkıntısı varsa ona katılması, düğünü varsa düğününü organize etmesinde yardımcı olması, cenazesi varsa cenazesinde birlik bütünlük içerisinde olması, yani A derneğiymiş, B derneğiymiş fark etmez esas olan birlik bütünlük içerisinde insanı severek, insan için çalışarak bir kuruluşun devam ettirmesini sağlanması diye düşünüyorum.  Biz Jandarma ve Kaymakamlık olarak elimizden geldiği kadar korucularımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kurulan derneğimizin vatana, millete, korucularımıza ve koruyucu ailelerine hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Derneğin hayırlara vesile olmasını dileyen Bingöl Vali Yardımcısı Yusuf Gemici; “Vatan savunmasında devletimizin göz bebeği olan güvenlik güçlerinin aynı zamanda onun bir parçası olan siz güvenlik korucularının yapmış olduğunuz dâhili ve harici bedhahlara karşı devletimizin her zaman yanınızda olması bu memnuniyet vericidir. Yani, derler ki meşhur bir söz vardır; ‘Devlet başa kuzgun leşe' bu olduğu sürece bizi hiçbir kimsenin hiçbir müdahalenin yıkabileceğini ümit etmiyoruz. Daha öncede başkanımızın dediği gibi birlik ve beraberliğimizi bozan her türlü şeyden uzak kalmak lazım, bize yakışan, bizimde yapmamız gereken her şeyi ayrılıkları, gayrılıkları bir kenara bırakaraktan ortak paydada buluşabilmek. Bunu yaptığımız sürece kalplerimiz ortak attığı sürece hiçbir şeyin bizi yolumuzdan çevireceğine inanmıyorum. Ve hiçbir kimsenin de bize galibiyet çalacağına inanmıyorum. Sizlere en kalbi duygularla dileklerimi söyledikten sonra bu vesileyle buradaki bulunmamıza vesile olan derneğimizin bundan sonraki hayatında güvenlik korucularımızın başta aileleri olmak üzere diğer korucularımıza işlerinde kolaylık, özlük haklarında da savunması açısından inşallah katkı sağlayacaklarına inanıyorum. Ve hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.” şeklinde konuştu.

 

Program şehitler için okunan mevlit sonrası katılımcılara yemek ikram edilmesiyle son buldu. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum