Advert
as

Kur'ân Bülbülleri’nin İlk Karne Sevinci

Kur'ân Bülbülleri’nin İlk Karne Sevinci

İlçe Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren 04-06 Yaş Grubu Kur'an Kursu öğrencileri ilk karne sevincini yaşadı.

İlçe Müftülüğüne bağlı 15 Temmuz Şehitler, Gül Çocuk ve Hilal Kurslarında eğitim gören 81 öğrenci düzenlenen karne törenleri ile teşekkür belgesi, Kur'an Okuma belgesi, öğrenci Karnesi, veli karnesi ile çeşitli hediyeler İlçe Müftüsü Muharrem Dutar ve Vaiz Osman Numanoğlu tarafından takdim edildi. 

Programda konuşan İlçe Müftüsü Muharrem Dutar; “Bizim en sevinçli günümüz bugün. Sizler anneleri, babaları olarak ne kadar sevinçliyseniz emin olun ki bizlerde bir o kadar sevinçliyiz. Bu sene ilçemizde 5 tane sınıfımız da toplam 81 öğrencimiz var. Hocalarımızda çok gayretli görevlerini isteyerek, gönüllü bir şekilde layığıyla yapıyor onlara burada teşekkür ediyorum. Buradaki eğitim aslında bir kişinin eğitimi değildir. Burada öğrenci eğitiliyor, eve gidiyor, abisi, ablası eğitiliyor, anne, babasına söylüyor onlar eğitiliyor. Çocuk burada kazandığını eve taşıyor ve halka halka yayılıyor.  Ağaç yaş iken eğilir. Tam bu yaşlarda çocuklarımızın dönemlerinde bu eğitimi almaları Kur’an dinlemeleri, hocalarıyla tanışmaları, birlik beraberlik içerisinde kaynaşmaları çok güzel bir şey. Tabi bu 5 aylık bir süreçtir. Bu süreci dolu dolu değerlendirdiğimize inanıyorum. Siz velilerimize de çok teşekkür ediyoruz, bizlere güvenip de yavrularınızı,  bizlere emanet ettiniz. Bu ne demek! Solhanlılar bize güveniyor, çocuğunun eğitimine önem veriyor. Kur’an eğitimine sahip çıkıyor demektir. Bu bizim için çok önemlidir, hepimizin de gayesidir. Salih bir evlat olsun, Salih bir çocuk olsun, hayırlı evlat olsun istiyoruz. Hz. İbrahim (a.s)'ın 90 yaşına kadar çocuğu olmamıştı, Allah'a şöyle dua etti; “Ya Rabbim bana salih bir evlat ver.” Demedi ki bana kız çocuğu ver, erkek çocuğu ver diye, bana ikiz ver demedi. İşte Allah'tan istenecek nedir, Salih evlat bu çocuklarımızın bizim için Salih veya Saliha olması için, hayırlı evlat olabilmesi için ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Rabbim evlatlarımızı Salih ve Saliha evlatlardan eylesin. Dinine, milletine, vatanına, annesine, babasına hayırlı evlat eylesin. Kur’an’a bağlı evlatlardan eylesin, nesillerimizi,  yavrularımızı Kur’an’sız nesillerden, ahlaksız nesillerden, peygamberini tanımayan, kitabını okumayan, Allah'ın hakkını hukukunu bilmeyen, sorumsuz, şuursuz, uğursuz, bilinçsiz, evlatlardan eylemesin inşallah. Rabbimiz bu evlatlarımızı bizim cennet biletimiz, bizim cennet garantimiz eylesin inşallah. Başta hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Burada emek verip, etkinlik yapmak için gece gündüz çalışıp öğrencilerimize bir şeyler hazırlayıp, hocalarımızın hediyeleriyle, takdiriyle, teşekkürüyle her şeyiyle çok güzel bir ortam yapmışlar Allah emeklerini zayi etmesin Allah hayırlarını kabul etsin diyoruz, Rabbim hepinizden razı olsun.” İfadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum