Advert
as

Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu Onaylandı

Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu Onaylandı

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu kurulması taleplerinin YÖK tarafından onaylandığını açıkladı.

 

Bölgenin ekonomik alt yapısının dinamiklerini oluşturan tarım ve hayvancılık alanında ciddi çalışmalar yürüten Bingöl Üniversitesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu taleplerinin YÖK tarafından onaylandı.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu taleplerinin YÖK tarafından onaylanmasının Bingöl için çok önemli olduğunun altını çizen Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Şehrimizin endüstriyel açıdan en önemli iki unsuru tarım ve hayvancılıktır. Bu alanlarda eğitim ve öğretim verilmesi bizler için ehemmiyet arz ediyordu. Bingöl Üniversitesi olarak şehrimizin ve bölgemizin ihtiyacı olan ve son derece önemli bir açığı kapatacak olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu’nu üniversitemize kazandırmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinde önemli yatırımlar yapılan, belirgin bir potansiyel ve avantaja sahip olan şehrimiz ve bölgemizde, bu alanlarda mesleki yeterliliğe sahip bireyler yetiştirmek ve araştırma imkânları oluşturmak için kurduğumuz Yüksekokulumuz, Bingöl’e hayırlı olsun” dedi.

 

Sütaş ve Bölgesel Kalkınma İçin Ara Eleman Yetişecek

 

SÜTAŞ gibi önemli bir tesisin Bingöl’e kurulması ile beraber düşünüldüğünde ne kadar önemli bir yüksekokulun açıldığının daha iyi anlaşılacağını ifade eden Prof. Dr. Çapak, “Biz üniversite olarak bulunduğumuz şehrimize ve bölgeye fayda sağlamak istiyoruz. Şehrimizin ve bölgemizin toplumsal hayatına da dokunmak istiyoruz. Yeni meslek yüksekokulumuz, Bingöl için çok önemli bir yatırım olan SÜTAŞ ile tarım ve hayvancılık sektöründeki ara elaman ihtiyacını da karşılamış olacak. Bölgesel kalkınma açısından çok önemli olan bu alanlar için kalifiye ara eleman ihtiyacının karşılanması, yüksekokulumuzun şehrimize katacaklarını da şimdiden gösteriyor. Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma alanında pilot üniversite olmamızı da düşünürsek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulunun Bingöl’e kazandırılmasının ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlamış oluruz. Tekrardan şehrimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

YÖK’ün onay yazısında; “Bingöl Üniversitesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nün, Üniversiteleri bünyesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu kurulması konusundaki teklifi 16/01/2020 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenmiş ve 2547 Sayılı Kanun'un 2880 Sayılı Kanun'la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca, söz konusu teklif uygun görülmüştür” ifadeleri yer aldı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum