Advert
as

İlçe Müftülüğünden “İdlib için Un Kampanyası”

İlçe Müftülüğünden “İdlib için Un Kampanyası”

Türkiye Diyanet Vakfı Solhan Şubesi, Suriye’de devam savaş nedeniyle mağdur olan halk için “İdlib İçin Un Kampanyası” başlattı.

Yardım kampanyası için Solhanlılara çağrıda bulunan İlçe Müftüsü Muharrem Dutar, Suriye’de ciddi gıda sıkıntısının olduğunu belirterek, kampanya için destek istedi.

 

 “İdlib İçin Un Kampanyası” hakkında açıklama yapan İlçe Müftüsü Muharrem Dutar,“Türkiye Diyanet Vakfı geçmiş yıllarda olduğu gibi hali hazırda da savaş, kriz, deprem, sel, kuraklık gibi afetlerin yaşandığı bölgelere yönelik yardım kampanyaları düzenleyerek, bu bölgelere gönüllü ve görevlilerimiz aracılığıyla temel gıda ve ihtiyaç maddeleri ulaştırmaya devam ediyor. Suriye, Irak, Afganistan, Arakan, Filistin, Yemen, Somali gibi ülkeler başta olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun mazlum ve mağdurların yardımına koşuyor, gerçekleştirdiğimiz insani yardım çalışmalarıyla acılarını dindirmeye çalışıyor. Yemen’e 31,5 Milyon TL, Filistin’e 32,3 Milyon TL, Suriye’ye bu güne kadar 265 Milyon TL, Endonezya’ya 3 Milyon TL, Arakan’a 34,4 Milyon TL, Sudan’a 4 Milyon Dolar insani yardım ulaştırmıştır, bundan sonra da hayırsever halkımızın yardımlarını ulaştırmaya devam edecektir. Türkiye Diyanet Vakfımızın başlattığı “Yolun İyilik Olsun” yardım kampanyası kapsamında mağdur, mahrum ve mazlum İDLİB halkının yaralarını sarmak amacıyla yardım kampanyası başlatmıştır. Bu kapsamda İl Müftülüğümüzün başlattığı un kampanyası devam etmektedir. Solhan halkı dün olduğu gibi bugün de mazlumların yanında olduğunu gösterecektir. 17 Ocak Cuma günü Cuma namazını müteakip İDLİB için toplanan yardım miktarı Solhan’dan 14 bin TL‘dir. Türkiye Diyanet Vakfı Solhan Şubesi olarak bu kampanya kapsamında geçtiğimiz bir haftada 150 torba un toplanmıştır. İnşaallah bizim amacımız Solhan’dan bir tır un göndermek bölgeye. Yardım yapmak isteyenler Cami görevlilerimizle ve ilçe müftülüğümüz ile irtibata geçebilirler. Yardımlarımızı güvenli bir şekilde bölgeye ulaştıracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Diyanet Vakfı bu konuda en köklü ve en tecrübeli vakıftır. 50 yıldır hayırsever inanımızın yardımlarını, emanet bilinciyle hassasiyetle kriz bölgelerine, mazlum ve mağdur insanımıza ulaştırmanın gayreti içindedir. Bu düşüncelerle Solhan halkımızdan devam eden İdlib için un kampanyamıza destek bekliyoruz. Bu vesileyle bugüne kadar yapılan yardımlardan, hayırlardan dolayı teşekkür ederiz.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum