Advert
as

Camiye Giden Çocuklar Ödüllendirildi

Camiye Giden Çocuklar Ödüllendirildi

"Camiye Koşuyoruz Namazla Buluşuyoruz" projesi kapsamında beş vakit namaza devam edip, ayet ve hadis ezberleyen onlarca çocuk ödüllendirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığının sömestr tatilinde okul öğrencilerine yönelik başlatmış olduğu "Camiye Koşuyoruz Namazla Buluşuyoruz" programına katılan çocuklara ödüller dağıtıldı.

 

Solhan Müftülüğü aracılığıyla tüm camilerde 18 Ocak Cumartesi günü ile 1 Şubat tarihleri arası okula giden 250 öğrencinin yarıyıl tatil dönemlerinde cami ile bağının kurulmasını sağlamak ve cemaat alışkanlığı kazandırmak amacıyla bir proje hazırlandı.

 

Öğrenciler kayıtlı olduğu camiye günde beş vakit namaza gelerek ve ezber yaparak kazandıkları puanlar neticesinde dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

 

Ödül töreninde açıklama yapan İlçe Müftüsü Muharrem Dutar: “Okulların 17 Ocak Cuma günü yarıyıl tatiline girmesi dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatıyla yarıyıl tatilinde tüm camilerimizde "Camiye Koşuyoruz Namazla Buluşuyoruz" etkinliği düzenlendi. Bu kapsamda ilçemizde de bu anlamlı etkinliğe ilgi yoğun oldu. Bu tür faaliyetlerle gayemiz çocuklarımızı camiye alıştırmak ve namaz bilinci kazandırmaktır. 15 gün boyunca camilerde cemaatle namazını kılan, süre ve duaları ezberleyip yakınlarını namaza teşvik eden yavrularımıza puanlar vererek motivasyonlarını en üst seviyede tutmaya çalıştık. En çok puanı toplayan çocuklar en güzel hediye ve ödülleri kazanmış oldular. Bu etkinliğimize toplam 250 ilkokul ve ortaokul seviyesinde çocuğumuz katıldı. Ödüller her Camimizde imkanlar dahilinde hayırseverlerin ve cemaatimizin katkı ve destekleriyle çocuklara düzenlenen törenlerle verildi. Ben bu vesileyle bu namaz etkinliğimize ilgi gösteren, düzenli olarak her gün camiye koşan başta çocuklarımıza, destek veren değerli velilerine, emek sarfeden kıymetli hocalarımıza ve bu süreçte yavrularımıza anlayışlı davranıp iyi örnek olan cami cemaatimize teşekkür ederim. Cenab-ı Hak yavrularımızı namaz kılan, camiye koşan ve Kur'an okuyup onunla amel edenlerden eylesin. Çocuklarımızı Peygamberimizin yüce ahlakiyla yetiştirmeyi dinine, kitabına, vatanına ve devletine bağlı hayırlı evlatlardan eylesin. Rabbim birliğimizi ve huzurumuzu ilelebet daim eylesin."dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum