Advert
as

İlçe Müftülüğünden Yatılı Öğrencilere Değerler Eğitimi

İlçe Müftülüğünden Yatılı Öğrencilere Değerler Eğitimi

Solhan Yatılı Bölge İlköğretim Okulunda okuyan öğrencilere yönelik İlçe Müftülüğü, ‘Sosyal Medya Farkındalığı ve Sosyal Medya Ahlakı’ konulu bir program gerçekleştirdi.

Değerler Eğitimi kapsamında Solhan Yatılı Bölge İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik düzenlenen programda İlçe Müftüsü Muharrem Dutar “Sosyal Medya Farkındalığı ve Sosyal Medya Ahlakı” konusunu ele alan bir sunum gerçekleştirdi.

 

İki haftada bir gerçekleşecek olan programların Ramazan ayına kadar devam edeceğini belirten

İlçe Müftüsü Dutar gerçekleştirilen programda “Sosyal Medya Farkındalığı ve Sosyal Medya Ahlakı” konusuyla alakalı olarak şu ifadelere yer verdi.

 

“Teknoloji insan hayatını kolaylaştırmak için icat edilmiştir. İcat edilen her alet mesela telefon, televizyon, internet ve bilgisayar gibi aletler insan hayatı için bir araçtır. Maalesef bugün bu araçlar hayatımızın amacı haline gelmiş ve Zaruri ihtiyaçlar konumuna yükselmiştir. İnsanoğlu zaruri ihtiyaçlara bağlı olarak Yaşar yani o ihtiyaçlar giderilmezse insan yaşayamaz. Teknoloji telefon, internet, bilgisayar gibi bu aletler bugün insan hayatının vazgeçilmezi olmuştur. Son 20 yıldır internetle tanışan ülkemizde insanlar artık internetsiz, telefonsuz, bilgisayarsız ve televizyonsuz yapamaz hale gelmiştir. İnsan bu aletlere bağımlı hale gelirse vaktini telefon, televizyon ve internet başında heba etmeye başlar. Sosyal medya veya internet’te olan Facebook, Twitter, WhatsApp ve Instagram gibi uygulamalar bugün hemen hemen her insanın her gencin vazgeçilmesi durumundadır. Bizler sosyal medya farkındalığı ve sosyal medya ahlakı konusunu gençlerimize öğrencilerimize ailelerimize iyi anlatmamız gerekir. Çünkü gerçek hayatta ahlaken yanlış olan şeyler sanal alemde de yanlıştır, günahtır, haramdır. İçinizden bir öğrenci Facebook'ta bir paylaşımı beğense bu paylaşımda dinimize özümüze değerlerimize aykırı bir paylaşım olsa beğenen kişi onu kabullenmiş ve desteklemiş olur. Şunu unutmamalıyız ki telefonu elimize aldığımızda bilgisayar başına oturduğumuzda yine Müslüman sorumludur. Bakışından sorumludur, beğendiği şeylerden, paylaşımlardan sorumludur. Öyleyse bu ahlakı gerçek alemde hayatına yansıtan şuurlu bir insan sanal alemde de bu ahlaka sahip olması gerekir. Çünkü Efendimiz Sallallahu aleyhi ve sellem: “İman bakımından sizin En üstün olanınız ahlaki bakımdan en üstün olanınız” buyurmuştur. Bizler imanımızı zayıflatacak, Rabbimizin ve insanların nazarında değerimizi düşürecek her türlü söz davranış ve tavırlardan uzak durmalıyız. Sanal alem dipsiz bir kuyu gibidir ve her türlü paylaşımın her türlü bilgi kirliliğin olduğu çöplük gibidir. Gençlerin Tertemiz beyinleri, çocuklarımızın pırıl pırıl kalpleri sanal âlemin zararlı Yayınları'ndan kirliliğinden etkilenmemesi için anne babalar olarak hocalar olarak çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekir. Teknolojinin ve telefonun bağımlısı olmayalım, vaktimizi boş yerlere harcamayalım." 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum