Advert
as

Koronavirüs’ün Bulaşma ve Korunma Yolları Konferansı

Koronavirüs’ün Bulaşma ve Korunma Yolları Konferansı

Bingöl Üniversitesi ve İl Sağlık Müdürlüğü İşbirliği ile Öğrencilere yönelik “Yeni Koronavirüs; Bulaşma ve Korunma Yolları” isimli Eğitim Konferansı düzenlendi.

Bingöl'de koronavirüs nedeniyle yapılan konferansda, alınması gereken tedbirlerin yanı sıra belirtileri hakkında bilgiler verildi.

 Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde düzenlenen konferansa Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter, birim amirleri, Üniversitemiz personeli ve öğrencilerimiz katıldı. Konferansın konuşmacısı ise Konferansta Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. A. Sezin Şeyhanoğlu’ydu.

 Konferansta bir selamlama konuşması yapan Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Türkiye’de ve dünyada son zamanlarda gelişen corona virüsü ile alakalı, farkındalık oluşturmak için uzmanımız tarafından bilgilendirileceğiz. Bu virüsle baş etmenin en önemli yolu temizliktir. Dinimizin de en çok önem verdiği konulardan biridir temizlik. Dinimiz temizlik imandandır diyor. Biz üniversite olarak geçen hafta itibariyle fakültelerimiz ve yüksekokullarımızdaki temizlik için daha özel çaba sarf ediyoruz. Sadece bizim üniversite olarak temizlik konusunda göstereceğimiz hassasiyet yeterli değil. Her birimiz yaşadığınız ortamların ve kendinizin temizliğinde daha hassas olmalısınız. Kullandığımız alanların temizliğinde lütfen daha özenli olalım. Sık sık ellerimizi düzgün bir şekilde yıkayalım. Devletimiz virüs için gerekli tüm tedbirleri almış durumda. Bizlerde daha hassas bir şekilde üstümüze düşeni yapmalıyız” dedi.

 Bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu ise önceki gün itibariyle Türkiye’de görülen ilk coronavirüs tespitine değindi. Dr. Gündoğdu, “Dünyada bir coronavirüs gerçeği var. Ülkemizin bu virüse karşı ilk günden beri aldığı tedbirler kadar dünyadaki hiçbir ülkede alınmadı. Bakanlığımız bu konuda çok titiz çalışıyor. Dünya tarihi boyunca buna benzer hastalıklar hep oldu. Bu virüs çok korkulacak ve panik yapacak bir virüs değil. Düşük oranlarda ölüm vakası var. Yüzde üç gibi bir oran. Ülkemizde yeni görüldü. Bütün tedbirler alındı.

 Ailesi ve yakın çevresi takip altına alındı. Dün coronavirüse nasıl bakıyorsak bugün de aynı şekilde bakıyoruz. Ülke olarak virüse karşı her türlü tedbiri almış durumdayız. Size düşen Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılan uyarıları dikkate almanızdır. Devlet olarak hiçbir şekilde tedbirsizlik veya hafife alma durumumuz yok. Tüm tedbirler alınmış durumda” diye konuştu.

 Konferansta Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. A. Sezin Şeyhanoğlu Corona virüsün bulaşma şekilleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri üzerinde katılımcılara detaylı bilgiler verdi.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum