Advert
as

“Vefa Sosyal Destek Grubu” Aralıksız Çalışıyor

 “Vefa Sosyal Destek Grubu” Aralıksız Çalışıyor

İçişleri Bakanlığının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yayımladığı genelgeyle, sokağa çıkma sınırlaması getirilen 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar için Bingöl’de tüm kurumlar seferber edildi.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci başkanlığında oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu (VSDG) sokağa çıkma kısıtlaması getirilen vatandaşlarımızın 7/24 yardımına koşuyor. 

Merkez ve yedi ilçeden 112, 155 ve 156’ya gelen çağrılar doğrultusunda talepler değerlendirilerek vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Bingöl Belediyesi, Kızılay, AFAD görevlileri ve gönüllüler tarafından alınarak evlerine teslim ediliyor. Yaşlıların kişisel bakımları ve sağlık kontrolleri de Evde Sağlık Hizmetleri tarafından karşılanıyor. 

VSDG için bugüne kadar 112, 155 ve 156’ya toplam 724 arama yapıldı. Aramaların 714’ü Vefa Sosyal Destek Grubu çalışanlarımız tarafından karşılanmıştır. Ayrıca, bilgi almak için arayan üç bin sekiz yüz kırk altı vatandaş ise ilgili birimler tarafından bilgilendirilmiştir. 

Evlerinden çıkamayan ve maaşını PTT’den alan 65 yaş üstü vatandaşların emekli maaşları talep etmeleri halinde İl Emniyet Müdürlüğü ile PTT koordinesinde evinde ödenecektir. Koronavirüs tedbirleri kapsamında maaşlarını diğer bankalardan alan 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların maaşları da İl Emniyet Müdürlüğü ve banka görevlileri koordinesinde ödenecektir. 

65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların zorunlu ihtiyaçları için 112, 155 ve 156’yı arayarak Vefa Sosyal Destek Grubuna müracaat etmeleri yeterlidir. 

Bu kritik süreçte ricamız: 65 yaş üstü büyüklerimiz ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız dışarı çıkma yasağına harfiyen uysunlar, diğer vatandaşlarımız da zorunlu ihtiyaçlar dışında evlerinden çıkmasınlar. Unutmayalım ki son derece ciddi ve ölümcül bir virüsle karşı karşıyayız. Ancak alacağımız tedbirler daima koronavirüsten büyük olacaktır. Daima vatandaşımızın yanında ve hizmetindeyiz.

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum