Advert
as

Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi Sınavla Öğrenci Alacak

Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi Sınavla Öğrenci Alacak

Solhan Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi sınavla öğrenci alan okul statüsüne alınarak, Bingöl ilçelerinde sınavla öğrenci alan tek okul oldu.


 2020 Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına ilişkin Merkezi Sınav ve Başvuru Klavuzuna göre Solhan Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi sınavla öğrenci alan okul statüsüne alındı. 

Okul Müdürü Ferzende Açan tarafından yapılan açıklamada, "03.04.2020 tarihinde yayınlanan 19-09-2018 LGS sınav sisteminin asıl amacı öğrenciyi adresine en yakın yerdeki okula yerleştirmekti. Bugüne kadar ilçemizde sınavla öğrenci alan okul bulunmadığından başarılı öğrencilerimizin çoğu ilçe dışına gitmek zorunda kalıyordu. Okulumuzun sınavla öğrenci alan okul statüsüne alınması bu açığı kapatmaktadır. LGS sınav sisteminin asıl amacı öğrenciyi adresine en yakın okula yerleştirmekti. Çünkü bir çocuğun en sağlıklı yetişeceği yer ana kucağı ve baba ocağıdır. İlçemizde ilk ve ortaokul düzeyinde çok başarılı öğrencilerimiz bulunmasına rağmen başarılı öğrencilerimizin ilçe dışına gitmesinden dolayı ortaöğretimde istenen başarıya ulaşamıyorduk. İnanıyorum ki çok başarılı ve gayretli kadromuzla öğrenci ve velilerimizle el ele vererek en başarılı okullarla yarışacak bir çıtayı yakalarız. Bu durum ilçemizdeki diğer liselerimize de olumlu yansıyacaktır. 

Buradan 8. sınıfta okuyan öğrencilerimize ve velilerine seslenmek istiyorum. Okulumuzda çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunacak her türlü sosyal, kültürel ve sportif faaliyet imkanı mevcuttur. En iyi okul yanı başınızdaki okuldur. Bu itibarla okul tercihinde bulunurken bu imkanı göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum. İlçe dışına giden bir çok öğrencimiz türlü türlü sıkıntılarla mücadele etmek zorunda kalmaktadır. Bu durum başarılarını olumsuz etkilemektedir.

 Okulumuzun sınavlı okul statüsüne alınmasında katkısı olan herkese kurumumuz, öğrencilerimiz ve ilçemiz adına teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum