Advert
as

Kur’an Kursu, Uzaktan Eğitimle İlk Meyvelerini Verdi

Kur’an Kursu, Uzaktan Eğitimle İlk Meyvelerini Verdi

Solhan 15 Temmuz Şehitler Kız Kur’an Kursu uzaktan eğitimle hafızlık eğitimi alan ilk 4 öğrencisi eğitimlerini tamamlayarak mezun oldu.

Dünya Sağlık Örgütünün "pandemi" olarak ilan ettiği yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an kurslarında yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından uzaktan eğitime geçildi. Bu kapsamda Bingöl Solhan İlçe Müftülüğü 15 Temmuz Şehitler Kız Kur’an Kursu öğrencileri, bir buçuk yıl önce başladıkları hafızlık eğitimini, koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim yöntemiyle 27 öğrenciden 4’ü, hafızlık eğitimini tamamlayarak mezun oldu. 

Solhan 15 Temmuz Şehitler Kız Kur’an Kursu Yöneticisi Meryem Zeyrek; "Koronavirüs salgını nedeniyle Kur’an kurslarında yüz yüze eğitim-öğretime ara verildi. Biz de eğitim-öğretim faaliyetlerimizi internet üzerinden devam ettiriyoruz. 27 öğrencimiz hafızlığını uzaktan eğitim yoluyla disiplini bir şekilde, düzenli olarak devam ettiriyor. Dört öğrencimiz hafızlıklarının son aşamasını uzaktan eğitimle tamamladılar. Bu zorlu süreçte gayret gösteren başta öğrencilerimize, veli ve hocalarımıza fedakârlıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Bizler Kur’an’ın talebeleri olarak şartlar ne olursa olsun öğrenmeye, öğretmeye gayret etmeye devam edeceğiz inşallah. Biz hocalar olarak öğrencilerimizi çok özledik. İnşallah en kısa zamanda kursumuzla, öğrencilerimizle buluşacağız." dedi. 

Koronavirüse rağmen azimle çalışarak hafızlıklarını tamamlayan öğrencileri tebrik eden İlçe Müftüsü Muharrem Dutar ise yaptığı açıklamada, "İlçe Müftülüğümüze bağlı 15 Temmuz Şehitler Kız Kur’an Kursumuz, 2017 Aralık ayıda Solhanlı hayırseverlerin destek ve katkılarıyla hizmete girmiştir. Şuan itibarıyla 42 öğrencimiz eğitim-öğretime devam ediyor. Şu ana kadar hafızlığını tamamlayan 9 öğrencimiz sınava hazırlanmaktadır. Koronavirüs salgını nedeniyle Kur’an kurslarında yüz yüze eğitim-öğretime ara verilmesinden dolayı hafızlık eğitimini internet üzerinden uzaktan eğitimle devam ettiriyoruz. Bu süreçte gayret gösteren tüm hocalarımıza, öğrencilerimize ve velilerine teşekkür ediyorum. Bir buçuk yıl gibi bir sürede hafızlıklarını ikmal eden Büşra Savaç, Süphan Çoban, Berivan Karabulut ve Kübra Ayra kardeşlerimizi, hocalarını ve velilerini tebrik ediyorum. Cenab-ı Hakk tüm yavrularımızı Kur’an’ın yolundan ayırmasın! Kur’an’ın lafzını hamil oldukları gibi ahkâmıyla da âmil olabilmeyi, hayatlarını Kur’an’ın rehberliğinde sürdürebilmeyi nasip eylesin! Ezberlenen Kur’an ayetleri hürmetine ülkemizi, milletimizi ve tüm İslam alemini her türlü salgın hastalıklardan, musibetlerden muhafaza eylesin! Cenab-ı Hakk birliğimizi ve dirliğimizi daim eylesin! Kıyamete kadar devletimize ve milletimize zeval vermesin!" ifadelerini kullandı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum