Advert
as

‘Spor Her Yerde’ Programında Solhan Spor Konuşuldu

‘Spor Her Yerde’ Programında Solhan Spor Konuşuldu

Solhan Spor Kulübü Başkanı Başkanı Sebahattin İslamoğlu Yüce Er’in sunduğu ‘Spor Her Yerde’ programına katıldı.

Meteorolojinin Sesi Radyosunda Yüce Er’in sunduğu ‘Spor Her Yerde’ programına  Solhanın Fahri hemşerisi Savaş Eskigülek, Solhan Spor Kulübü Başkanı Sebahattin İslamoğlu ve Kulübün başantrenörü Mehmet Şahin katılarak Solhan spor hakkında sorulan soruları yanıtlayıp kulübümüz hakkında bilgilendirme de bulundu.

 

Katıldığı her platformda Solhan ve Solhan Spordan övgü ile bahseden Fahrihemşerimiz aynı zaman da Voleybol Aktüel’in Genel Yayın Yönetmeni Savaş Eskigülek, “Türkiye Voleybol Federasyonu'nunca alınabilecek en uygun karar, bütün takımların onayıyla olacaktır. Akif Üstündağ başkanımız hiçbir zaman tek başına yönetim sergilemeyip sürekli olarak katılımcı olarak kararlar alıp onay aldıktan sonra paylaşıyor. Biliyorsunuz bu açıklama aslında Cuma günü olacaktı fakat anladığım kadarıyla kafalarda oturmayan bazı şeyler oldu, açıklamayı Pazartesi günü yapmayı uygun gördü. Sağlıklı bir gelecekte tüm ülkeye voleybolun tabana yayılabilmesi için alınabilecek en uygun kararın alınacağını düşünüyorum. Aklın yolu bir diyebileceğimiz yönden olabilecek yönden senaryolar zaten belliydi. Akif başkan da A, B ve C planlarından bahsederken tahminimce bunları kastediyordu. Çünkü oynanması yönünde bir karar alınacak olsa her türlü tedbir hazır. Oynanmayacak yönünde bir karar alınacak olsa her türlü tedbiri alabilecek yapıdadırlar. Benim düşüncem sitede de belirttiğim gibi takım sayısının artırılarak hem camiayı sevince boğmak olacak hem de özellikle Anadolu’da bu kadar çok sevilen bir sporun daha da fazla yayılması yönünde önemli kararlar alacaklarını düşünüyorum. Özellikle bu korona sürecinde ekonomi anlamında takımlarımızın durumunu açıkçası ben de çok merek ediyorum. Çünkü normal şartlarda düşünecek olursanız Türkiye voleybol ligleri Avrupa standartlarında çok iyi bir ligdir. Bununla birlikte bu marka değerinin bozulmaması için kulüplerin ne yapabileceklerini düşünmesi lazım. Cuma gününden Pazartesi gününe geçişinde bunların etkili olduğunu düşünüyorum. Lige katılacaklar mı katılmayacaklar mı bunların belirlenmesi lazım. Federasyon 16 takımlı lig yapacağını belirlediğinde ben katılamıyorum diyen takımlar çıktığı zaman durum bambaşka bir hal alır. Dolayısıyla nihai kararlar verilmeden önce kulüplerinde mutabakatı alınarak böyle bir yola çıkmalarını çok mantıklı ve doğru buluyorum. Anadolu takımlarının efeler ligi adına yakışır şekilde yatırım yapılmasını istiyorum.” dedi.

 

Solhanspor Salonunun Efeler ligi standartlarında bir salon olmadığına değinen Eskigülek şu ifadelere yer verdi: “Benim Başkan’a ve Solhan halkına sempatim malumunuz ama şunları söylemek istiyorum. Hep anlatırım; sizin bulunduğunuz yeri ben görebiliyorum ama siz şuan sadece belli şeylere odaklanmışsınız Efeler ligine çıkmak. Ben diyorum ki Solhan, Efeler ligi maçını nerede oynayacak. Bizim o salonun tavan yüksekliği çok az. Normal şartlarda Türkiye’de Efeler ligi maçının oynanabilmesi için 7 metre lazım ama ben senden 12 metre istiyorum. Avrupa maçlarının oynanabilmesi için o salonun 12 metre olması lazım. Efeler ligine çıkmak değil Solhanspor’un derdi. Galatasaray’ı, Fenerbahçe’yi, Ziraat Bankasını, Halk Bankası’nı getirmek değil. Avrupa takımlarını da getirmeyi düşünmemiz lazım. Yaklaşık 7 yıldır verdiğiniz emek ile fazlasıyla hak ettiniz zaten. 45 günde bin yataklı bir hastane yapabilen bir ülkenin çocuklarıyız. Voleybol ile yatıp voleybol ile kalkan Solhan ilçesi için de Eylül ayında başlayacak ligler için 5 aylık bir süreçte benim söylediklerimi yapmak çok zor değil. Ne olur bu işi bir kez daha düşünün ve bir an önce harekete geçin. Solhanspor’un maça çıktığı salon Gençlik ve Spor müdürlüğüne ait. Milletvekillerimizden, Valimizden, Kaymakamımızdan önemle rica ediyorum ne olursunuz prosedürleri bir kenara bırakalım Solhan halkının tek eğlencesi olan voleybolu hak edildiği bir şekilde güzel ve nezih bir ortamda oynanmasını sağlayalım istiyorum."

 

Solhanspor kulübünü kuruluşundan bu yana anlatan Solhanspor Kulübü Başkanı Sebahattin İslamoğlu, “Kulübümüz 2013 yılında resmi olarak Solhan Metem Spor Kulübü olarak kuruldu. Kurucu başkanımız Ali Rıza Serhilal’dı şuan kendisi Bursa’da yaşıyor. Kulübün aidatını 1 TL olarak belirlemişler. 2013 yılından bu yana gençlerimize yönelik voleybol dışında da farklı aktivitelerimiz olmuştur. Özellikle ağırlıklı olarak konumuz voleyboldur. Son 4 yılda 1’inci ligde efeler ligi kapısından dönüyoruz. Nasibimiz diyoruz inşallah bu senedir. Henüz resmi açıklama yok ancak açıklama Pazartesi günü yapılacak. İnşallah hayırlı ve güzel haberi başkanımız Akif beyden alacağız. Çok zorlu süreçlerden geçtik. Bizimkisi halk takımıdır. Şuan ligimizde 24 takım var 19’u Belediye takımı 3 tanesi halk takımı bunlardan 1’i düştü 1’i de düşmek üzereyken tutundu. Şuan zirvede olan tek halk takımı biziz. Bu da bizim buradaki esnaf arkadaşlarımızın, İşadamı arkadaşlarımızın normal gündelik çalışan arkadaşlarımızın, okul harçlığını getirip bize veren çocuklarımızın imkânlarıyla ayakta duruyor. Bizim burada başka bir aktivite alanımız yok tek aktivite alanımız voleyboldur. Haliyle 7’den 70’e herkesin bir sempatisi ve desteği var." şeklinde konuştu.

 

Solhanspor Başantrenörü Mehmet Şahin, “Sadece bu sezon için bir şeyler söyleyecek olursak yanılırız bu yılla beraber Solhan 7 yıldır çok büyük emek veriyor. En azından bulunmuş olduğumuz liglere bir heyecan kattı. Bu sezon için söyleyeceklerim şunlar; liglerin başlamasına kısa bir süre kala katılmaya karar verdik ve takım oluşturduk. Sağ olsunlar yönetim ve halkın gerçekten büyük bir heyecanla bizi desteklemesiyle sezonun ortasından itibaren son derece iyi performans göstermeye başladık. Karşılığında da playoff grubuna geldiğimizde de ve bütün maçlarımızı puan kaybolmaksızın net skorlarla kazanarak devam ettik. Tahmin ediyorum ki federasyonun açıklayacağı kararlarından sonra bizlerde Türkiye’de en üst lig olan efeler liginde oynama hakkını kazanmış olacağız. Dolayısıyla bu bize daha yüksek heyecan katacaktır. Salonlarımızdaki coşkulu seyirciye fazlasıyla önem veren Solhan halkımız bizleri desteklediği sürece bizlerde elimizden gelen en iyi işi ortaya çıkaracağız diye düşünüyorum. Normal şartlarda efeler ligine çıkıldığında orada oynayacağınız zaman karşınızda kimlerin olduğuna bakarak ona göre davranmamız gereklidir. Son derece büyük kamu kuruluşları Galatasaray, Fenerbahçe, Arkasspor, Bursa Büyükşehir Belediyesi gibi yıllarını bu işe hem emek vererek hem de çaba sarf ederek büyük imkanlarla mücadele eden takımlarla mücadele edecek bir durumda olacağız. Şuan bizim öyle bir hak elde etmiş olmamızda artık sadece Solhan değil, Bingöl ve o bölgede bulunan bütün yatırımcı arkadaşların kulübe destek olmaları gerektiği, bunu hem maddi hem manevi anlamda kulübün sadece çok azda olsa bir yönetici grubunun benimseyerek, çabasıyla başarmak son derece zor. Çünkü karşımızda mücadele edeceğimiz takımlar maddi veya ekonomi anlamdaki güçlülüğe, en azında mücadele edecek kadar güçlülüğe gelişmemiz gerektiğini düşünüyorum. İster istemez bulunduğumuz ligden bir üst lige çıktığımızda Efeler ligine çıktığımızda kurulacak olan kadroyu ister istemez yenilemek zorundasınız. Bu yenileme ile beraber baktığınızda yeni kurulan takımların köklü bir şekilde daha öncesinden sürekli takım olgusunu oluşturmuş takımlarla yarışması veyahut onların önüne geçmesi çok hayalcilik olur. Bunun için de yapılması gereken şey Solhanspor için söylüyorum bu sezon ligde o veya bu şekilde tutunabilme olmalı en temel hedefi. Bu sezon bunu gerçekleştirdikten sonra ikinci sezonda ancak ben bu hedefi istiyorum veya şuraya gidelim gibi yeni hedef konulabilir. Ama yapılması gereken temel işlem öncelikle olgun bir kadro oluşturulması, ligde kalmayı sağladığımız günde ondan sonra ekonomik şartların ne durumda olduğuna bakılarak yeni hedefler oluşturulması en doğrusu olacaktır." şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum