Advert
as

PKK Operasyonunda 8 Katlı Sığınak Tespit Edildi

PKK Operasyonunda 8 Katlı Sığınak Tespit Edildi

PKK’ya yönelik yapılan operasyonda tespit edilen 8 katlı sığınak imha edildi. Sığınak içinde silah, mühimmat, doküman ve uyuşturucu madde ele geçirildi.

Bingöl Valiliği, PKK’ya yönelik Genç ilçesine bağlı Sağgöze köyü kırsalında düzenlenen operasyonda 8 katlı sığınağın tespit edildiğini içerisindeki mühimmat ve uyuşturucu maddeye el konulduğunu açıkladı.

 

Valilik açıklamasında şu ifadelere yerildi:

 “Bingöl İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca 11 Mayıs 2020 - 13 Mayıs 2020 tarihleri arasında Bingöl İli Genç İlçesi Sağgöze Köyü kırsalında icra edilen operasyon neticesinde yapılan arazi aramasında bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan 8 katlı sığınak içerisinde silah, mühimmat malzemesi, doküman, yaşam malzemesi ve 90 kg toz esrar ele geçirildi. Aynı bölgede devam eden operasyonlar neticesinde faklı bir noktada 2 dönüm tarla içerisinde de 210 bin kök hint kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. Operasyon bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan 8 katlı sığınak kullanılamaz hale getirilmiştir.”

 Açıklamanın devamında, 8 katlı sığınak ve arazide ele geçirilen malzemelerin 1 adet G3 Piyade Tüfeği, 1 adet Mauser Tüfek, 73 adet 12.7 mm Uçaksavar Mühimmatı, 2 adet 81 mm'lik Havan Mühimmatı, 90 kilogram toz esrar 210 bin adet Hint Keneviri, 18 adet tüp, 2 adet örgütsel doküman ile çok sayıda gıda maddesi ele geçirildiği belirtildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum