Advert
as

Karlıova’da Çok Sayıda Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi

Karlıova’da Çok Sayıda Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi

Karlıova Bağlıisa Köyü kırsalında bulunan 10 adreste yapılan operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ile birlikte 12 şüpheli gözaltına alındı.

 

Karlıova’da, jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda uzun namlulu silah, tabanca, bu silahlara ait çok miktarda mühimmat ve örgütsel dokümanın yanı sıra olayla ilgili 12 şüpheli yakalanarak gözaltına alındığı açıklandı. 

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada,”Bingöl İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde; Bingöl İli Karlıova İlçesi Bağlıisa Köyü kırsalında bulunan (10) adreste uzun namlulu silah, tabanca, bu silahlara ait çok miktarda mühimmat ve örgütsel doküman bulunduğu yönünde elde edilen bilgiler doğrultusunda adli makamlardan alınan arama kararı neticesinde, 28 Mayıs 2020 tarihinde Bingöl İli Karlıova İlçesi Bağlıisa Köyü kırsalında (10) adrese operasyon icra edilmiştir. Operasyon icra edilen adreslerde yapılan aramalar neticesinde çok sayıda silah ve suça konu malzeme ele geçirilmiştir. Olayla ilgili (12) şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.

 

Ele Geçirilen Malzemeler 

-2 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet 9 mm çapında Baretta marka ruhsatsız tabanca, 1 adet 9 mm çapında Taurus marka ruhsatsız tabanca, 1 Adet 9 mm çapında CZ-75 marka ruhsatsız tabanca, 1 adet Scanner marka otomatik av tüfeği, 1 adet Magnum marka otomatik av tüfeği, 1 adet Tüfsan marka av tüfeği, 8 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 1 adet Belçika Herstal uzun namlulu tüfeğe ait şarjör, 5 adet ruhsatsız tabancalara ait şarjör, 233 adet 7.62 mm çapında fişek, 375 adet 9 mm çapında tabanca fişeği, 60 adet 12 kalbreli fişek, 12 adet 9 mm çapında kurusıkı tabanca fişeği, 1 adet av tüfeği fişekliği, 2 adet bıçak, 2 adet hücum yeleği, 1 adet palaska ele geçirilmiştir. 

Güvenlik güçlerimiz, emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin sağlanması kapsamında suç ve suçlularla mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.”denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum