Advert
as

Bayramda Sokaklar Sessizliğe Büründü

Bayramda Sokaklar Sessizliğe Büründü

Koronavüris Salgını sebebiyle tüm ülkede olduğu gibi Solhan’da sessizliğe büründü.

Ülkemizi tehdit eden Koronavirüs nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ve 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle bu bayram sokaklar sessizliğe büründü. 

11 Ayın Sultanı Ramazan ayının sona ermesinin ardından Solhanlı vatandaşlar Koronavirüs tedbirleri kapsamında bu bayramı evlerinde geçirmek zorunda kaldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir süre önce yapılan açıklamada; “Arife gününden bayramın son gününe kadar, 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.” İfadelerine yer verilerek vatandaşların bayramda sokağa çıkmamaları istenmişti. 

Ayrıca Erdoğan açıklamasının devamında ise; “Bayramın birinci günü olan 24 Mayıs Pazar günü 14.00-20.00 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımız yine sokağa çıkabilecek” Şeklinde konuşmuştu. 

Bu açıklamanın ardından İçişleri Bakanlığı’nca Perşembe günü yayınlanan 65 yaş ve üzerine getirilen seyahat yasağının kaldırılmasıyla birlikte bu kapsamdaki vatandaşların en az 30 gün kalmak şartıyla seyahatlerine izin verilmesinin ardından Vezirköprü’de sokaklar tamamen sessizliğe büründü. 

İlçemizde sokağa çıkma yasağının olduğu Arefe ve Ramazan Bayramı günlerinde güvenlik güçleri kuş uçurtmazken, Sağlık Bakanlığı çalışanları ve Solhan Vefa Destek Gurubu personelleri aralıksız bir şekilde evlerinden dışarı çıkamayan vatandaşların yardımına koşarak ihtiyaçlarını karşıladı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum