Advert
as

“Peygamberlerin mesajına sırt çevirenler kaybetmişlerdir”

“Peygamberlerin mesajına sırt çevirenler kaybetmişlerdir”

Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde konuşan Molla Nizamettin Yaçin, Peygamberlerin getirmiş olduğu mesaja sırt çevirenlerin kaybettiğini söyledi

Peygamber Sevdalıları Platformu Genç İlçe Koordinatörlüğü tarafından “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” konulu Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte konuşan bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Molla Nizamettin Yaçin, “Ne zaman insanlar peygamberlerin getirmiş olduğu mesajlara sırt çevirdilerse sıkıntılı hayat orada başlamıştır.” dedi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mevlithanların okuduğu Mevlid-i Şerifle devam etti. Genç halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte sık sık tekbir ve salavatlar getirildi.

Etkinlikte seslendirilen ezgi ve ilahilere, halk da tevhit bayraklarıyla eşlik etti.

“Müminler ancak kardeştir”

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Genç ilçe Koordinatörü Cihan Üzer, “Yaklaşık altı yıldır biz Peygamberimizi farklı bir tema ile anıyoruz. Çünkü peygamber efendimiz (sav) her alanda bize örnektir. Her alanda bizim yolumuzu aydınlatan nurdur. Özelikle karanlıkların çoğaldığı çağımızda her şeyden daha çok Peygamberimize ihtiyacımız vardır. Bu vesile ile bu yıl da ‘Vahdet ve Kardeşlik peygamberi’ temasıyla peygamberimizi anıyoruz. Neden kardeşlik, bugün özelikle hem bölgemize hem de dünya ya baktığımızda Müslümanların kaybettiği değer kardeşliktir. Allah’u Teâlâ “Müminler ancak kardeştir” diyor. Arşı aladan ferman gelmiş, Allah bizi kardeş kılmış. Hz. Muhammed bizim için şöyle buyuruyor, ‘müminler bir vücudun azaları gibidir.' Evet, biz bir vücudun azaları gibi kardeşiz. Ama maalesef kardeşliğimizi yitirdik. Birbirimize yabancılaştık. Dünyanın her hangi bir yerine baktığımızda kardeş kardeşle uğraşır hale gelmiş.” dedi.

Üzer’in konuşmasından sonra Genç-Der kız çocuk ilahi gurubu sahne aldı. Ardından Bingöl ilahi gurubu  ezgi ve ilahiler seslendirmesiyle program devam etti.

“İmtihanın olduğu yerde rehbersiz, muallimsiz imtihan olmaz”

Daha sonra  bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Nizamettin Yaçin, konuşmasına, ‘Her ümmet için peygamber gönderdik’ ayetini hatırlatarak,  "Bu yeryüzü imtihan sarayıdır. İmtihanın olduğu yerde rehbersiz, muallimsiz imtihan olmaz. Rehbere ihtiyaç duyduk. İlk gelen peygamber ilk gelen insan Hz. Âdem (as) başladı ve bu imtihan sahnesi son nübüvvetin son halkası olan Hz Muhammed (a.s) son bulmuştur. Evet, rabbimiz biz her ümmet için peygamber gönderdik ve bu peygamberlerin ortak çağrısı şudur: Ey insanlar Allaha kulluk ediniz. Allah dışında ne bir insana ne bir yaratığa ne de herhangi bir şeye kulluk yapmayınız. Yaratan rabbimizdir, sizi donatan rabbimizdir. Çeşitli nimetleri ihsan eden rabbimizdir. Öyleyse Allah dışında hangi kapılar çalınır ki. Allah’ın gönderdiği elçiler dışında kimlerin arkasına kapılır ki. 124 bin peygamber insanlığa, 'Allah’a kulluk ediniz. Tağutlardan, sizi Allah’tan uzaklaştıran tüm varlıklardan uzak durunuz.' Ama insanlar bu mesaja karşı iki kısma ayrıldılar. Kimileri Allah kendilerine hidayet nasip etti peygamberi dinleyip rehber edindiler. Ve onları dinlediği için kurtulup gittiler. Diğer bir kısım ise bu gelen mesajlara sırt çevirdikleri için hidayeti değil delaleti seçtiler ve delaletin arkasından gittiler.” diye belirtti.

“Peygamberler insanları tevhide davet etmiştir”

Yaçin, konuşmasına söyle devam etti: “Yeryüzündeki insanlık peygamberleri dinlemişse o zaman yeryüzünde kardeşlik, yeryüzünde huzur, yeryüzünde ferahlık, izzet, adalet vardır. Ne zaman insanlar peygamberlere sırt çevirdiyse fitne, zulüm, ölüm her melanet o zaman başladı. Evet değerli kardeşler yeryüzünü dolaşın ve mükezzibilerin, peygamberlere sırt çeviren insanların başlarına neler geldi görürsünüz. Rabbimiz buyurdu ki, peygamberler insanları tevhide, müminlerde kardeşliğe davet etmiştir. Tüm peygamberler insanları tevhide davet etmiş ve özellikle müminleri de kardeşliğe, birliğe davet etmiştir. Ne zaman ki Müslümanlar birlik ve beraberliklerini devam ettirmişlerse o zaman huzur ve kardeşlik olmuştur. Ne zaman sırt çevirmişler ise işte o zaman kavgalar başlamıştır. Ne zaman insanlar peygamberlerin getirmiş olduğu mesajlara sırt çevirdilerse sıkıntılı hayat orada başlamıştır.”

“Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır”

Hz. Muhammed insanları tevhide çağırırken müşriklerin O'na düşman kesildiklerini ifade eden Yaçin, “Düşman kesildiler, toplantılar yaptılar bu peygamberi bir şekilde öldürelim diye planlar yaptılar. Ama onlar planlar yaparken Allah’ta onlara plan yapıp resulünü onların elinden çıkarıp ta uzun bir zaman sonra mağarada bir müddet kaldıktan sonra, Hz. Ebubekir’le Medine’ye vardırıyor.”

Daha sonra Kalem Der gençlik tiyatro ekibi ‘Yermük savaşında kardeşlik örneği’ konusunu sahneledi. Tiyatro esnasında katılımcıların duygulandığı gözlendi.

Son olarak, siyer sınavında Genç ilçesinde dereceye girenlerin isimlerinin okumasıyla etkinlik, yapılan dua ile sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum