Advert
as

Genç’te Doğalgaz İçin İlk Kazma Vuruldu

Genç’te Doğalgaz İçin İlk Kazma Vuruldu

Genç ilçesinde doğalgaz hattı çalışmalarına ilk kazma dualar okunup, kurban kesilerek vuruldu.

Genç ilçesinin yıllardır süregelen doğalgaz hayali gerçek oldu. Kültür Mahallesi Siteler Caddesi’nde düzenlenen doğalgaz ilk kazma töreni İlçe Kaymakamı Arif Gül, Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, siyasi parti ilçe başkanları, muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla dualar eşliğinde kurban kesilerek gerçekleşti. 

Düzenlenen törende konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Doğugaz İl Müdürü Serdar Çulun, gelen konuklara teşekkür edip şunları söyledi: “Çalışmalarda oluşacak toz ve yol bozukluğunda ilçe halkından şimdiden anlayış bekliyoruz. Ekim ayında Genç ilçesine bir aksilik yaşanmazsa gaz vermeyi düşünüyoruz. 2023 veya 2025 te Genç’e geleceği düşünülen doğalgaz, Doğugaz ortaklarından ve aynı zamanda Genç’li olan Abdürrahim Özge’nin pozitif ayrımcılığıyla ve Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik’in de yoğun çalışmalarıyla ilçe halkına kazandırıldı. Doğalgaz İlçe halkına hayırlı uğurlu olsun” açıklamasında bulundu.

 Başkan Dirik: “Emeği Geçenlere Teşekkür Ediyoruz”

Genç Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür edip şunları söyledi: “2023 planlaması içerisinde olan doğalgaz çalışmalarında milletvekillerimizle beraber Enerji Bakanımızdan özellikle ricada bulunduk. Milletvekillerimizin girişmleri sonucu Sayın Valimiz tarafından Genci’de besleyecek yaklaşık 6 milyonluk bir proje Kalkınma Ajansına tarafından kabul edildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Milletvekilimiz Cevdet Yılmaz ile birlikte özellikle uğraştık. Çalışmalarda Vali Kadir Ekinci’nin de payı büyük. İlçemiz huzur ve güven kenti. Hepimizin katkısıyla daha iyi konuma geleceğiz. Doğalgazın Genç’e kazandırılmasında Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a, Milletvekillerimize, ilçe kaymakamımıza, valimize ve pozitif ayrımcılığıyla Doğugaz ortaklarından hemşerimiz Abdürrahim Özge’ye teşekkür ediyorum.” 

Kaymakam Gül: “Büyük Yatırımlar Olacağına İnanıyorum”

İlçe Kaymakamı Arif Gül çevre dostu olan doğalgazın Genç ilçesine kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi. Kaymakam Gül: “Çalışmalarda tüm kurumlarımızın da desteği ile sahada olacağız. Tarihi bir gün yaşıyoruz. Doğalgazın 3-5 yıl içinde ciddi avantajlarını göreceğiz hem çevre sağlığına katkısıyla hem de ekonomik katkısıyla. Doğalgazın gelmesiyle Genç’e büyük yatırımlar bekliyoruz. Doğalgaz yatırımlar için avantaj sağlıyor. Bingöl’de yaşayan kamu görevlileri, öğretmenler bile doğalgaz avantajıyla Genç’te kalabilir bu da ilçe ekonomisine katkı sağlayacak. Doğalgazın ilçeye kazandırılmasında herkese çok teşekkür ederim çalışmaları sağlayacak ekiplerinde eline sağlık diyorum. Abdürrahim Özge’nin pozitif ayrımcılığı ve destekleri içinde ayrıca teşekkür ederim. Çalışmaları yapacak işçi arkadaşlarımızın da emeğine sağlık. İlçeye hayırlı uğurlu olsun” açıklamasında bulundu.


KAYNAK: GENCİN SESİ

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum