Advert
as

Öğrenci aileleri depremde zarar gören okul binasından endişeli

Öğrenci aileleri depremde zarar gören okul binasından endişeli

Dün, Bingöl Karlıova ve Yedisu ilçelerinde meydana gelen deprem, çevre köy ve ilçelerde de hissedilirken, çok sayıda evin zarar gördüğü saptandı.

Merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğündeki depremde bir korucu hayatını kaybederken, 18 kişi de yaralandı.

Depremde en çok zararı Yedisu ilçesine bağlı Elmalı ve Dinarbey köyleri gördü.

Depremin etkisi çevre köy ve ilçelerde de hissedilirken, Solhan ilçesinde bulunan bir okulun duvarlarında çatlaklar meydana geldi.

Okulda eğitim gören öğrencilerin velileri, hasar gören okul binasından dolayı endişelendiklerini dile getirerek okulun yıkılarak yeniden yapılması gerektiğini ifade ettiler.

"Yavrularımızın can güvenliği eğitiminden daha önemli"

Depremde zarar gören okul için konuşan Eğitim Bir-Sen Solhan İlçe Temsilcisi Ferzende Açan, "Deprem bölgesinde bulunan Bingöl ilimiz bugün yine maalesef Karlıova da sallandı. İlçemiz bölgeye yakın olduğu için şiddetli sarsıntıyı dün de bugün de hissettik. Devletimiz son yıllarda özellikle kamu binalarını yenileyerek depreme büyük bir ölçüde hazırlık yaptı. Ancak ilçemizdeki Atatürk İlkokulu'nun eski bir bina olması nedeniyle ciddi sıkıntıları bulunmaktadır. Hemen hemen tüm sınıflarda bulunan kirişlerde kırıklar meydana gelmiştir." ifadelerini kullandı.

Son depremle birlikte hasarlı hale gelen okulun daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından incelendiğini aktaran Açan, "Son depremden sonra mevcut yarıklar daha da açıldı. Okulumuzda 900'e yakın öğrenci, 100'e yakın da personel bulunuyor. Minik yavrularımızın can güvenliği eğitiminden daha önemli. Bir an önce bu okulun boşaltılması, çocuklarımızın can güvenliğinin sağlanması gerekiyor. Bu okulun bir an önce yıkılarak yeniden yapılması gerekiyor. Bu konuda yetkililerin duyarlı davranıp bir an önce hareket geçmesini bekliyoruz. İlçemizde çok fazla sıkıntı yok, sadece bu okulumuzda ciddi bir problem var. Bu problemin de bir an önce giderilmesi gerekir." dedi.

"İkinci bir 'Çeltiksuyu faciası' olmasın, gereken yapılsın!"

Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Kaçar da "Bu okulumuz 1999 yılında yapılmış eski bir binadır. Bu binada 2003 depreminde oluşan yarıklardan dolayı epoksi yapılmış. Bu depremle birlikte ana taşıyıcılarda da büyük yarıklar oluştu. Okul binasını bizzat inceledik. Okul Aile Birliği Başkanı olarak bu okulumuzun geçen yıl yaptığımız başvurusunda, buna alternatif bir proje çizildi, ancak hayata geçirilmedi. Bu haliyle minik öğrencilerimizi buraya göndermek istemiyoruz, ikinci bir Çeltiksuyu faciasını yaşamak istemiyoruz. Yetkililerin gerekeni yapmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Bu kurum bu şekilde eğitime devam edemez"

Türk Eğitim-Sen Solhan İlçe Temsilcisi Emrullah Gündüz ise şunları söyledi:

"İki gündür şehrimizde yaşanan bu deprem nedeniyle üzüntü içindeyiz. Sabah saatlerinde yaşanan depremden sonra okulumuzla ilgili bir durum bilgisi aldık. Daha önceden zaten çatlakları var olan kolonları inceledik. Okulun eğitim-öğretime elverişli olmadığını belirtmek isteriz. Gerekli çalışmaların bir an önce yapılması gerekiyor. Bu durum öğrenciler için büyük bir tehlike oluşturmaktadır. Aynı zamanda personel ve öğretmenler için de tehlikelidir. Bir an önce yetkililerimizin bu duruma el atması gerekmektedir. Yani bu kurum bu şekilde eğitime devam edemez. Büyük bir sıkıntı yaşarız. Allah korusun bir deprem daha olursa çok kötü sonuçlar doğurabilir. Yeni bir Çeltiksuyu vakası yaşamak istemiyoruz. Akıllarımıza 2003 yılı resimleri geliyor. Açıkçası bu durumun bir an önce halledilmesi gerekiyor."

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum