Advert
as

Üniversitenin 7 Yeni Bölümüne Öğrenci Alımı Onaylandı

Üniversitenin 7 Yeni Bölümüne Öğrenci Alımı Onaylandı

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Üniversitesi’nin 7 yeni bölümüne önümüzdeki yıl öğrenci alımı taleplerinin YÖK tarafından onaylandığını açıkladı.

Son dört yılda pek çok bölümün açılması ile adından söz ettiren Bingöl Üniversitesi’nin yedi yeni bölüme 2020/2021 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınması için yaptığı başvuru YÖK tarafından onaylandı. Son dört yılda 100’e yakın bölüm ve programı bünyesine katan Bingöl Üniversitesi, yeni bölümlerle gücüne güç katmaya devam ediyor. 

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Ziraat Fakültesi bünyesinde olan Peyzaj Mimarlığı bölümüne 40, Biyosistem Mühendisliği Bölümüne 20 öğrenci kontenjanı verildiğini belirterek, Sosyal Bilimleri MYO bünyesindeki Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri ile Dijital Medya ve Pazarlama Programlarına öğrenci alımı taleplerinin YÖK tarafından uygun görüldüğünü söyledi. “Her iki programa da 40’ar öğrenci alınacak” diyen Prof. Dr. Çapak, “Teknik Bilimler MYO Elektronik Haberleşme Teknolojisi programına öğrenci alımı talebimiz de onaylanırken, bu programa ayrılan öğrenci kontenjanı da 30 olarak belirlendi. Sağlık Hizmetleri MYO bünyesindeki Diyaliz Programına 40, Çevre Sağlığı Programına da 30 öğrenci kontenjanı onaylandı.” dedi. 

2020/2021 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınacak bölüm ve programların hayırlı olmasını dileyen Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bu bölüm ve programlarımız 2020 YKS tercih kılavuzundaki yerini alacak. Aday öğrencilerimiz birbirinden önemli bölüm ve programları gönül rahatlığı ile tercih edebilirler. Üniversitemizi daha da ileriye taşımak için elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum